Ondersteuning voor een inclusieve samenleving

De Integrale Arbeidscoach helpt werknemers, werkgevers, gemeenten en het UWV bij het beantwoorden van de vele vragen die een werkplek voor mensen met een beperking met zich meebrengt.

Door een uniek totaalpakket aan dienstverlening helpt de Integrale Arbeidscoach – een UWV-erkende jobcoach – de afstand tot de arbeidsmarkt voor mensen met een beperking te verkleinen.

We kijken voorbij de beperking, naar de kennis, kunde en capaciteiten van het individu. Ook kijken we voorbij de werksituatie. Problemen in de privésfeer hebben immers vaak hun weerslag op de werkvloer. Elk begeleidingstraject wordt afgestemd op de persoonlijke situatie van de kandidaat. Zo stellen we realistische, gedragen doelen en bereiken we resultaat. In vier stappen worden werknemer en werkgever klaargestoomd voor een duurzame en waardevolle arbeidsrelatie.
Meer weten? Onze Integrale Arbeidscoach vertelt u er graag meer over.

Toekomstcoach

De Toekomstcoach is er speciaal voor kwetsbare jongeren. Om uit- en terugval te voorkomen, om hen te begeleiden bij het vinden van werk of een woning of om steun te bieden op moeilijke of ingrijpende momenten. De Toekomstcoach helpt jongeren hun toekomst vast te pakken en vorm te geven. Deze gecertificeerde consulent is een expert in het ondersteunen van kwetsbare jongeren. Samen met de jongere en andere betrokkenen maakt de coach een toekomstplan. Het hele traject houdt de toekomstcoach een vinger aan de pols, grijpt in wanneer nodig en blijft op de achtergrond als het kan. Het toekomstplan zorg dat de jongere een reëler beeld heeft van de mogelijkheden en geeft meer zelfvertrouwen en perspectief. Meer weten? Bekijk onze aanpak in de folder of neem contact met ons op.

Jarenlange ervaring

MEE Plus begeleidt al jaren lang mensen met een beperking. We brengen hun leerbaarheid in kaart en leren hoe ze hier mee het beste om kunnen gaan. Hiervoor hebben we gedragsdeskundigen in dienst. Door deze deskundigheid met arbeidskennis te combineren weten we precies wat er nodig is. Zo maken we een sterke match tussen de kandidaat en werkgever en hebben zij inzichtelijk hoe de arbeidsrelatie duurzaam blijft.

Trainen en ontmoeten

We bereiden werkzoekenden voor, zodat hun afstand tot de arbeidsmarkt kleiner wordt.
Bijvoorbeeld met MEE Match: een ontmoetingsprogramma voor inwoners met een beperking en werkgevers. Door te trainen op vaardigheden krijgt de werkzoekende meer zelfvertrouwen en inzicht. Denk aan een training persoonlijke effectiviteit, sollicitatie- of presentatievaardigheden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op