Mensen met autisme en werkgevers vinden elkaar 10 november op AutiMatchdag

Veel mensen met autisme vinden moeilijk een baan, terwijl zij buitengewone talenten bezitten. Zonde!

TWB Thuiszorg met Aandacht in Roosendaal is donderdag 10 november dé ontmoetingsplaats voor mensen met autisme (en een normale tot hoge begaafdheid) en werkgevers. Beide partijen kunnen zich nog aanmelden.

Mensen met autisme hebben vaak unieke kwaliteiten
Bijna 20% van de volwassenen met autisme heeft moeite met het vinden van een betaalde baan of een zinvolle dagbesteding. Met hun unieke kwaliteiten en talenten zijn zij juist erg interessant voor werkgevers, maar die zijn vaak niet op de hoogte of hebben een verkeerd beeld. Tegelijkertijd ervaren mensen met autisme vaak een drempel om mee te doen aan een sollicitatieprocedure.

‘Doodzonde’, zegt René van Liesdonk, sociaal ondernemer en een van de drijvende krachten achter AutiMatch, ‘Mensen met autisme hebben vaak een buitengewoon talent. Ik weet uit ervaring dat je daar als werkgever heel veel plezier aan kunt beleven. AutiMatch geeft mensen met autisme en werkgevers de kans om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. En dan blijken er al gauw mogelijkheden te ontstaan.’
Bewezen succes

Tijdens de laatste edities van AutiMatch in Breda en Oosterhout kwamen ruim 140 mensen met autisme in contact met bijna evenzoveel vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, diverse organisaties en gemeenten. En met een mooi resultaat. Maar liefst 11 % van de deelnemende talenten uit Breda heeft een betaalde baan aangeboden gekregen en 28% heeft deelgenomen aan een sollicitatie- of selectieprocedure. In Oosterhout zijn ruim 27 matches ontstaan tussen een werkgever en een talent met autisme, waarbij beiden wensen het opgedane contact een vervolg te geven.
Workshops

Inspirerende workshops
En het blijft op 10 november niet bij ontmoetingen. AutiMatch biedt de deelnemers ook een aantal inspirerende workshops. Zo kunnen mensen met autisme leren hoe zij zich nog beter kunnen presenteren en leren werkgevers meer over sociaal ondernemerschap. Birsen Basar geeft hierover een workshop aan werkgevers. Het complete programma is te vinden op www.autimatch.nl.

Aanmelden
Zowel werkgevers als mensen met autisme (en een normale tot hoge begaafdheid) die op zoek zijn naar een baan, vrijwilligerswerk of een stageplaats, kunnen zich kosteloos aanmelden via www.AutiMatch.nl. De AutiMatchdag in Roosendaal vindt plaats op 10 november bij TWB Thuiszorg met Aandacht, Belder 2-4. De dag begint met een inlooplunch vanaf 12 uur ’s ochtends en duurt tot 17 uur ’s middags.

Over AutiMatch
AutiMatch is een initiatief van Autisme Netwerk West Brabant en wordt mogelijk gemaakt door ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, Amarant, MEE, Rensson en Werkmans. AutiMatch streeft ernaar dat mensen met een normale begaafdheid en autisme volop kunnen meedoen in de maatschappij en aansluiting vinden op de arbeidsmarkt. Dit doet AutiMatch door het organiseren van ontmoetingsevenementen en het realiseren van matches tussen mensen met autisme en werkgevers. Daarnaast reikt AutiMatch mogelijkheden aan voor scholing en vrijwilligerswerk. AutiMatch doet veel aan de positieve beeldvorming rond mensen met een vorm van autisme.

info@AutiMatch.nl, www.AutiMatch.nl.

‘Mensen met autisme hebben vaak een buitengewoon talent. Ik weet uit ervaring dat je daar als werkgever heel veel plezier aan kunt beleven.'
    Downloads
  • > Flyer AutiMatch-ontmoetingsdag 10 november in Roosendaal