Brussencursus Just4Me Brabant Noord

Jouw broer(tje) of zus(je) heeft een beperking, een ziekte of een psychische aandoening. Dan is deze brussencursus misschien wat voor jou!

Wat is een brussencursus?

Misschien vind je het moeilijk om over je broer of zus te praten met vrienden en vriendinnen of met anderen. Dit doe je niet zomaar!

Misschien vraag jij jezelf wel eens af waarom je broer of zus zo doet. Dit en nog veel meer bespreken we in de cursus.

In de cursus ontmoet je leeftijdsgenoten die ook opgroeien in een gezin met een broer of zus die ‘anders is’. We gaan kennismaken, praten over onze broers en zussen en leuke dingen doen met elkaar!

De cursus Speciaal voor Mij

De cursus is bedoeld voor kinderen van 12 t/m 16 jaar die een broer(tje)/zus(je) hebben met een beperking. Er kunnen minimaal 6 en maximaal 8 kinderen meedoen aan deze cursus. De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

Wat is het doel van de cursus?

  • Ervaren dat je niet de enige bent!
  • Het draait om jou en niet om je broer/zus.
  • Je verhaal kwijt
  • Leren van en met
  • Informatie krijgen over de beperking van je broer/zus.
  • Ervaren dat sommige gevoelens normaal

 

De ouderavond

Voor de start van de cursus is er een informatieavond voor je ouders(s) en/of verzorger(s). Zo kunnen we ook aan hen uitleggen wat we met de cursus gaan doen.

Locatie

De cursus wordt in Brabant Noord gegeven. Bekijk onze cursuskalender om te zien waar en wanneer de eerstvolgende cursus gegeven wordt. Wij geven regelmatig de cursus Just4Me in Brabant Noord. Staat de cursus niet op de cursuskalender, bel dan het Servicebureau om te vragen of de cursus later op de planning staat.

Informatie of aanmelden

Neem contact op met het Servicebureau van MEE Brabant Noord, 0416-675500 of per mail via servicebureau.bn@meeplus.nl De flyer Just4Me vind je hieronder!

    Downloads
  • > Folder Just4Me