Buddyzorg

Buddyzorg

Ieder mens is de moeite waard. Dát vindt Buddyzorg. Buddyzorg is voor mensen in de Drechtsteden, van wie het leven (tijdelijk) niet in evenwicht is. Of zij hebben last van sociale problemen.

Voor wie is Buddyzorg Drechtsteden?

Buddyzorg Drechtsteden is voor mensen in de Drechtsteden met allerlei problemen. Bijvoorbeeld:

  • Dak- en thuislozen
  • Mensen met verslavingsproblemen
  • Voor mensen die in de gevangenis hebben gezeten
  • Mensen met schulden
  • Mensen met psychiatrische klachten

Wat doet Buddyzorg Drechtsteden?

Buddyzorg Drechtsteden biedt steun en begeleiding. We gaan uit van jouw mogelijkheden. Niet van problemen. We gaan er vanuit dat iemand het zelf kan. We helpen je om sterker te worden.

Wat is een buddy?

Een buddy is een vrijwilliger. Deze vrijwilliger ondersteunt bij praktische zaken. Bijvoorbeeld door mee te gaan naar afspraken. Ook denkt de buddy mee in wat de beste keuze voor jou kan zijn. De buddy ondersteunt binnen een bepaalde periode. Daarna stopt de buddy. Buddyzorg is geen vervanging van professionele zorg.

Hoe meld je je aan?

We hebben elke week een inloopspreekuur. Dit inloopspreekuur is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Johan de Wittstraat 40a in Dordrecht. We zitten op de 1e verdieping.

Kom je naar het inloopspreekuur? Dan heb je de eerste keer een kennismakingsgesprek. In dat gesprek bekijken we samen wat je nodig hebt om weer in evenwicht te komen. Je kunt altijd naar het inloopspreekuur komen. Dat mag voor een hulpvraag en ook voor een praatje.

Heb je nog vragen of wil je buddy worden?

Kom naar ons inloopspreekuur. Je kunt ook contact opnemen met Melike of Ruud. Hieronder staan hun telefoonnummer en e-mailadres.

Melike Albayrak
Maandag – dinsdag – woensdag – donderdag
T 06 462 788 13
Melike.albayrak@meeplus.nl

Ruud Verhagen
Dinsdag- woensdag- donderdag- vrijdag
T 06 143 337 90
Ruud.verhagen@meeplus.nl

Wil je buddy worden?

Als buddy sta je er niet alleen voor. Je krijgt zowel professionele begeleiding als een training die op het werk aansluit. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, onder leiding van de coördinator, ontmoet je andere buddy’s, kun je met elkaar verhalen uitwisselen en bij elkaar steun vinden.