Buddyzorg

Buddyzorg

Vanuit de overtuiging dat ieder mens de moeite waard is, zet Buddyzorg zich in voor mensen in de Drechtsteden wiens leven (tijdelijk) uit balans is of mensen die kampen met sociale problemen.

Wat is buddyzorg?

Buddyzorg Drechtsteden biedt steun en begeleiding aan mensen met uiteenlopende problemen. We staan klaar voor dak- en thuislozen, verslaafden, (ex-)gedetineerden, mensen met schulden en mensen met psychiatrische klachten.

We gaan uit van de eigen kracht van de mensen. Met Buddyzorg wordt deze kracht geactiveerd door de mogelijkheden, daadkracht, zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de cliënt te versterken. Waarbij wij uit gaat van mogelijkheden, niet van problemen.

Wat is een buddy?

Een buddy is een vrijwilliger die, met een gedegen training, mensen ondersteunt wiens leven (tijdelijk) uit balans is. Een buddy biedt ondersteuning bij praktische zaken, zoals meegaan naar afspraken bij de Sociale Dienst of het UWV.

Ook is de buddy er om te onderzoeken wat de juiste keuze voor de persoon kan zijn. De buddy sluit aan bij de vragen van de persoon gedurende een afgebakende periode. Buddyzorg is geen vervanging van professionele zorg,

Aanmelding en procedure

Iedereen kan terecht op het inloopspreekuur van dinsdag tot en met vrijdag (10:00-16:00 uur). Hier zal een intake plaatsvinden en wordt gekeken naar wat er nodig is om te stabiliseren. De cliënt kan zo vaak als nodig langskomen ter oplossing van de hulpvraag of voor een praatje.

Contact met Buddyzorg?

Je vindt ons aan de Johan de Wittstraat 40a, in Dordrecht op de eerste verdieping. Wil jij meer informatie over Buddyzorg of buddy worden? Neem contact op met:

Melike Albayrak
Maandag – dinsdag – woensdag – donderdag
T 06 462 788 13
Melike.albayrak@meeplus.nl

Ruud Verhagen
Dinsdag- woensdag- donderdag- vrijdag
T 06 143 337 90
Ruud.verhagen@meeplus.nl

Wil je buddy worden?

Als buddy sta je er niet alleen voor. Je krijgt zowel professionele begeleiding als een training die op het werk aansluit. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, onder leiding van de coördinator, ontmoet je andere buddy’s, kun je met elkaar verhalen uitwisselen en bij elkaar steun vinden.