Bijeenkomsten in Midden-Holland: bekijk het cursusoverzicht!

Ook dit jaar organiseren we in regio Midden-Holland cursussen voor verschillende doelgroepen.

Naast bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers, zijn er ook cursussen voor bijvoorbeeld volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Deelname is gratis, en hier is geen beschikking voor nodig van de gemeenten. Bekijk het cursusoverzicht!

Download de nieuwe kalender (voorjaar 2023) hier

Cursussen

 • Cursusaanbod jonge mantelzorgers (Speciaal voor mij + Just4me) in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda,Waddinxveen en Krimpenerwaard.
 • Vriendenkring – bijeenkomst om nieuwe contacten op te doen in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen.
 • Let’s talk girls talk – cursus gericht op het bevorderen van seksuele weerbaarheid van meiden (14-18 jaar) met mensen met een licht verstandelijke beperking in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen.
 • Tom training – SoVa-training voor kinderen (8-12 jaar) met (vermoeden van) een autisme spectrum stoornis, in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Waddinxveen.
 • SoVa-training voor volwassenen met een licht verstandelijke beperking (en autisme) – sociale vaardigheidstraining over o.a. kennismaken, luisteren en omgaan met boosheid, in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen.
 • Make a move –Een cursus voor jongens van 14 tot 21 jaar met een (licht) verstandelijke beperking, die weerbaarder en wijzer willen worden op het gebied van vriendschappen, relaties en seksualiteit, in Gouda.

 

Bijeenkomsten

 • Online – Onafhankelijke cliënt ondersteuning en Arbeid – Wil je meer weten over de Wet Banenafspraak en wat het doelgroepenregister is?
  Via deze avond krijg je antwoorden op deze vragen. Er wordt ook informatie gegeven hoe een aanvraagprocedure ‘Beoordeling Arbeidsvermogen’ werkt, wat een cliëntondersteuner kan betekenen bij een aanvraag of bij het zoeken naar passend werk.
 • Online – 18-/18+ – Er verandert veel als je 18 jaar wordt. Je bent dan voor de wet volwassen. Dit betekent dat je zelf een aantal dingen mag of moet regelen. Het gaat daarbij voorbeeld om geldzaken, verzekeringen, wonen, werken en school. Na het volgen van de informatieavond ben je op de hoogte van alles wat er geregeld moet worden bij het bereiken van de 18 jarige
  leeftijd.

Meer weten?
Neem voor vragen over of aanmelden van cursussen contact op met het Servicebureau van MEE Midden-Holland via servicebureau.mh@meeplus.nl en/of T 0182 52 03 33.