Cursussen voor brussen (Krimpenerwaard)

Heb je een broer(tje)/zus(je) met een beperking? Vraag je je weleens af waarom hij/zij anders doet? Of vind je het moeilijk om er over te praten? Je bent niet de enige!

Doe mee met de cursussen voor brussen!

Misschien vraag je je wel eens af waarom je broer(tje)/zus(je) zo anders doet? Of vind je het moeilijk om over hem/haar te praten met je vrienden, vriendinnen of anderen? Dat doe je ook niet zomaar… Maar je bent niet de enige!

Er zijn twee cursussen. Eén voor basisschoolkinderen van 8 t/m 12 jaar. En één voor jongeren die op de middelbare school zitten in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar.  

Speciaal voor mij (kinderen van 8 t/m 12 jaar)

Wat houdt Speciaal voor mij in?
Je ontmoet leeftijdsgenoten die ook in een gezin opgroeien met een broer(tje)/zus(je) met een beperking. We ondernemen leuke activiteiten en praten over onze ervaringen thuis.

Waar en wanneer?
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en één ouderbijeenkomst, waarin wordt toegelicht wat de kinderen de komende tijd gaan doen. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een nieuwe cursus in. Deelname is gratis.

Just 4 me (jongeren 12 t/m 17 jaar)

Wat houdt Just 4 me in?
In de cursus ontmoet je leeftijdsgenoten die ook in een gezin opgroeien met een broer(tje)/zus(je) met een beperking. We gaan kennismaken, praten over onze broers/zussen en doen leuke activiteiten met elkaar.

Waar en wanneer?
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en één ouderbijeenkomst, waarin wordt toegelicht wat de jongeren de komende tijd gaan doen. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een nieuwe cursus in. Deelname is gratis.

Aanmelden?

Woon je in Krimpenerwaard? Zit je in groep 6 t/m 8? Of op de middelbare school? Doe mee en meld je aan voor één van de cursussen. Ervaar dat je niet de enige bent, dat je gevoelens er mogen zijn en dat een plek voor jezelf belangrijk is!

Informatie en aanmelden: via het Servicebureau van MEE Midden-Holland op T 0182 53 03 33 of servicebureau@meemh.nl