Algemeen in Goeree-Overflakkee

Ervaart u problemen in uw thuissituatie? Deze dagelijkse problemen kunnen ervaren worden bij het zelfstandig wonen, opvoeden, gezondheid, zorg, werk of financiën. Voor korte vragen, informatie of advies kunt u terecht bij het Servicebureau van MEE.

Voor vragen of ondersteuning voor jongeren tot 18 jaar kunt u contact opnemen met het Servicebureau van MEE. Op Goeree Overflakkee op de Dillenburg aan de Juliana Stolberglaan te Middelharnis is een team van 5 mensen werkzaam; 3 medewerkers gespecialiseerd op jeugd ( Integrale Vroeghulp, School Maatschappelijk Werk ( SBO De Wegwijzer, SBO Het Kompas, ZML De Ark en Onafhankelijke Cliëntenondersteuning). Voor de 18 + doelgroep zijn er 2 medewerksters beschikbaar gespecialiseerd in Arbeid en Onafhankelijke Clientenondersteuning.

Vormen van cliëntondersteuning:

  • Ondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)
    MEE Plus biedt Wlz- ondersteuning in Goeree- Overflakkee. Heeft u recht op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie)? Kunt u ondersteuning gebruiken bij het vinden of krijgen van goede zorg? Dan kunt u kosteloos en direct terecht bij een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE via het MEE Servicebureau. Meer informatie over Wlz-ondersteuning vindt u hier.
  • Integrale vroeghulp
    In Goeree- Overflakkee wordt Integrale vroeghulp geboden door een team van deskundigen van verschillende organisaties, waaronder consulenten van MEE. De MEE-consulent is uw cliëntondersteuner tijdens deze dienstverlening en via ons kunt u zich aanmelden. Het team houdt zich bezig met vragen over de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar en van te vroeg geboren kinderen. Meer informatie over de integrale vroeghulp vindt u hier.
  • Cliënten ondersteuning. In Goeree- Overflakkee wordt clienten ondersteuning geboden voor zowel kinderen als volwassen die vallen onder de jeugdwet of WMO. Aanmelden via het Servicebureau.

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?