Algemeen in Hardinxveld-Giessendam

Ervaart u problemen in uw thuissituatie? Deze dagelijkse problemen kunnen klein of groot zijn en ervaren worden bij het zelfstandig wonen, opvoeden, gezondheid, zorg, werk of financiën.

Voor vragen of ondersteuning kunt u terecht bij het Sociaal Team in Hardinxveld-Giessendam. In het Sociaal Team werken medewerkers van verschillende organisaties, waaronder consulenten van MEE, met elkaar samen. De ondersteuning richt zich op het versterken van de eigen kracht van mensen en het vergroten van de zelfredzaamheid. Lees hier meer over het Sociaal Team.

Vormen van cliëntondersteuning:

  • Ondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)
    MEE Plus biedt Wlz- ondersteuning in Hardinxveld-Giessendam. Heeft u recht op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie)? Kunt u ondersteuning gebruiken bij het vinden of krijgen van goede zorg? Dan kunt u kosteloos en direct terecht bij een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE via het MEE Servicebureau. Meer informatie over Wlz-ondersteuning vindt u hier.
  • Integrale vroeghulp
    In Hardinxveld-Giessendam wordt Integrale vroeghulp geboden door een team van deskundigen van verschillende organisaties, waaronder consulenten van MEE. De MEE-consulent is uw cliëntondersteuner tijdens deze dienstverlening en via ons kunt u zich aanmelden. Het team houdt zich bezig met vragen over de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar en van te vroeg geboren kinderen. Meer informatie over de integrale vroeghulp vindt u hier.
  • Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning
    MEE Mantelzorg ondersteunt, in samenwerking met Servanda, mantelzorgers in Hardinxveld- Giessendam zodat zij de zorg beter en langer vol kunnen houden. Op de website van MEE Mantelzorg vindt u de diensten die in Hardinxveld-Giessendam worden geboden. Heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar info@servanda.nl, bel T 0184 61 27 71 of kijk op www.servanda.nl.

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?