Algemeen in Hendrik-Ido-Ambacht

Ervaart u problemen in uw thuissituatie? Deze dagelijkse problemen kunnen klein of groot zijn en ervaren worden bij het zelfstandig wonen, opvoeden, gezondheid, zorg, werk of financiën.

Voor vragen of ondersteuning kunt u terecht bij het Sociale Wijkteam in Hendrik-Ido-Ambacht. In het Sociale Wijkteam werken medewerkers van verschillende organisaties, waaronder consulenten van MEE, met elkaar samen. De ondersteuning richt zich op het versterken van de eigen kracht van mensen en het vergroten van de zelfredzaamheid. Voor meer informatie over het Sociale Wijkteam kijkt u op www.sophia.nl.

Vormen van cliëntondersteuning:

  • Ondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)
    MEE Plus biedt Wlz- ondersteuning in Hendrik-Ido-Ambacht. Heeft u recht op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie)? Kunt u ondersteuning gebruiken bij het vinden of krijgen van goede zorg? Dan kunt u kosteloos en direct terecht bij een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE via het MEE Servicebureau. Meer informatie over Wlz-ondersteuning vindt u hier.
  • Integrale vroeghulp
    In Hendrik-Ido- Ambacht wordt Integrale vroeghulp geboden door een team van deskundigen van verschillende organisaties, waaronder consulenten van MEE. De MEE-consulent is uw cliëntondersteuner tijdens deze dienstverlening en via ons kunt u zich aanmelden. Het team houdt zich bezig met vragen over de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 tot 7 jaar en van te vroeg geboren kinderen. Meer informatie over de integrale vroeghulp vindt u hier.
  • Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning
    MEE Mantelzorg ondersteunt mantelzorgers en vrijwilligers in Hendrik- Ido- Ambacht zodat zij de zorg beter en langer vol kunnen houden. Op de website van MEE Mantelzorg vindt u de diensten die in Hendrik-Ido- Ambacht worden geboden. Heeft u vragen? Stuur dan een mailtje naar mantelzorg@meeplus.nl of bel T 078 206 32 02.

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?