Algemeen in Oosterhout

Ervaart u problemen in uw thuissituatie? Dagelijkse problemen kunnen klein of groot zijn en ervaren worden bij het zelfstandig wonen, opvoeden, gezondheid, zorg, werk of financiën. In de gemeente Oosterhout wordt de onafhankelijke cliëntondersteuning geboden door MEE en Surplus Welzijn.

Heeft u een vraag? U neemt zelf contact op met Surplus Welzijn Oosterhout of met het Servicebureau van MEE. We helpen u meteen verder. Bijvoorbeeld door het geven van informatie. Is uw vraag groter? Dan bespreken we telefonisch welke stappen u verder kunt nemen. Als het nodig is, plannen we een afspraak om u hierbij te ondersteunen of verwijzen we u door.

Verdere diensten van MEE:

 • Kortdurende ondersteuning
  Kortdurende ondersteuning richt zich op het aanleren en eigen maken van (nieuwe) vaardigheden rondom de thema’s: Bemiddeling, Psycho- educatie, Gezinsondersteuning, Sociaal Emotioneel, Praktisch, Persoonlijk. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan korte opvoedvragen, tips rondom omgang met autisme of het aanleren van nieuw gedrag in conflictsituaties.
 • Ondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)
  MEE Plus biedt Wlz- ondersteuning in Oosterhout. Heeft u recht op langdurige zorg (met een Wlz-indicatie) en kunt u ondersteuning gebruiken bij het vinden of krijgen van goede zorg? Dan kunt u kosteloos en direct terecht bij een onafhankelijk cliëntondersteuner van MEE door contact op te nemen met het MEE Servicebureau. Meer informatie over Wlz-ondersteuning vindt u hier.
 • Integrale Vroeghulp
  Ouders/ verzorgers van kinderen tussen 0-7 jaar die vragen hebben over de ontwikkeling van hun kind kunnen bij MEE terecht voor Integrale Vroeghulp. Samen met de casemanager wordt bekeken welke vragen/zorgen er spelen, waar de juiste antwoorden te vinden zijn en welke vervolgstappen er nodig zijn voor de juiste hulp voor het kind.  Meer informatie over de Integrale Vroeghulp vindt u hier.
 • Trajectcoördinatie
  Heeft u in uw (gezins-)situatie te maken met problemen? Zijn er zorgaanbieders, scholen, artsen en/of andere instanties betrokken in uw situatie en is het voor u lastig om het overzicht te bewaren en de regie te pakken? De trajectcoördinator van MEE kan u helpen de lijnen uit te zetten om uw situatie te verbeteren.
 •  Diagnostiek
  Het is bij MEE mogelijk om diagnostisch onderzoek te laten doen. De gedragsdeskundige kan door middel van onderzoek uw IQ testen en een breed psychologisch onderzoek te doen. Uit dat onderzoek volgen bijvoorbeeld adviezen hoe met bepaalde zaken om te gaan. Dit kan helpen om de juiste hulp in te kunnen schakelen zodat u in de toekomst weer verder kunt.
 • Trainingen/cursussen en themabijeenkomsten
  Volg ons op Facebook  of Twitter om op de hoogte te blijven van de start van diverse trainingen, cursussen en themabijeenkomsten of check met regelmaat de gemeentepagina op onze website.

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?