Buddyzorg

Vanuit de overtuiging dat ieder mens de moeite waard is, zet Buddyzorg Drechtsteden zich in voor mensen met sociale problemen, voor dak- en thuislozen, verslaafden, (ex-)gedetineerden en mensen met psychiatrische klachten. Menselijkheid is wat onze buddy’s bindt.

Wat is een buddy?
Een buddy is een vrijwilliger die, met een gedegen training, mensen ondersteunt die de weg even kwijt zijn. Zo kan de buddy bijvoorbeeld meegaan naar de sociale dienst en het UWV en meehelpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Ook helpt de buddy bij het maken van betere keuzes, zodat problemen in de toekomst worden voorkomen. De buddy sluit aan bij de vragen van de cliënt gedurende een afgebakende periode. Buddyzorg is geen vervanging van professionele zorg.

Aanmelding en procedure
Iedereen met een vraag die past binnen Buddyzorg kan een buddy aanvragen. U kunt zelf contact opnemen met Buddyzorg, maar dit kan ook gebeuren door een arts of andere verwijzer. Tijdens een intakegesprek wordt nagegaan of uw vraag met Buddyzorg te beantwoorden is en welke buddy het best bij u en uw vraag past.

Contact met Buddyzorg?
Wil jij meer informatie over Buddyzorg of buddy worden? Neem contact op met de coördinator Corrie van der Kraan op M 06 14 33 37 90 of corrie.vanderkraan@meedrechtsteden.nl

Extra informatie buddy worden
Als buddy sta je er niet alleen voor. Je krijgt zowel professionele begeleiding als een training die op het werk aansluit. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, onder leiding van de coördinator, ontmoet je andere buddy’s, kun je met elkaar verhalen uitwisselen en bij elkaar steun vinden.

'Door mijn buddy heb ik het gevoel dat ik er weer bij hoor'

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?