Buddyzorg

Vanuit de overtuiging dat ieder mens de moeite waard is, zet Buddyzorg zich in voor mensen in de Drechtsteden wiens leven (tijdelijk) uit balans is of mensen die kampen met sociale problemen.

Wat is buddyzorg?

Buddyzorg Drechtsteden biedt steun en begeleiding aan mensen met uiteenlopende problemen. We staan klaar voor dak- en thuislozen, verslaafden, (ex-)gedetineerden, mensen met schulden en mensen met psychiatrische klachten. Menselijkheid is wat onze buddy’s bindt.

We gaan uit van de eigen kracht van de mensen. Met Buddyzorg wordt deze kracht geactiveerd door de mogelijkheden, daadkracht, zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de cliënt te versterken. Waarbij wij uit gaat van mogelijkheden, niet van problemen.

Wat is een buddy?

Een buddy is een vrijwilliger die, met een gedegen training, mensen ondersteunt wiens leven (tijdelijk) uit balans is. Iemand waarmee je regelmatig kan afspreken, er voor je is om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en waarmee je de dagelijkse sleur kunt doorbreken.

Zo kan de buddy bijvoorbeeld meegaan naar de sociale dienst en het UWV en meehelpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Ook helpt de buddy bij het maken van betere keuzes, zodat problemen in de toekomst worden voorkomen. De buddy sluit aan bij de vragen van de cliënt gedurende een afgebakende periode. Buddyzorg is geen vervanging van professionele zorg.

Aanmelding en procedure

Iedereen met een vraag die past binnen Buddyzorg kan een buddy aanvragen. U kunt zelf contact opnemen met Buddyzorg, maar dit kan ook gebeuren door een arts of andere verwijzer. Tijdens een intakegesprek wordt nagegaan of uw vraag met Buddyzorg te beantwoorden is en welke buddy het best bij u en uw vraag past.

5 dagen in de week doorlopend inloopspreekuur. 

Iedereen mag binnenlopen voor een hulpvraag of voor een praatje.


Contact met Buddyzorg?

Je vindt ons aan de Johan de Wittstraat 40a, in Dordrecht op de eerste verdieping. Wil jij meer informatie over Buddyzorg of buddy worden? Neem contact op met:

Melike Albayrak
Maandag – dinsdag – donderdag
T 0646278813
Melike.albayrak@meeplus.nl

Ruud Verhagen
Dinsdag- woensdag- donderdag- vrijdag
T 0614333790
Ruud.verhagen@meeplus.nl

Wil je buddy worden?
Als buddy sta je er niet alleen voor. Je krijgt zowel professionele begeleiding als een training die op het werk aansluit. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, onder leiding van de coördinator, ontmoet je andere buddy’s, kun je met elkaar verhalen uitwisselen en bij elkaar steun vinden.

'Door mijn buddy heb ik het gevoel dat ik er weer bij hoor'

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?