Kringlink

Woon je in Gorinchem en ben je op zoek naar een maatje of een groepje vrienden om leuke dingen mee te doen? Kom dan eens naar een Kringlinkbijeenkomst. Een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Wat is een Kringlinkbijeenkomst?
Op de Kringlinkbijeenkomst kunnen jongeren vanaf 16 jaar tot 25 jaar met elkaar kennismaken en voorzichtig kijken met wie het klikt. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Aan het einde van de middag kan iedereen aangeven met wie hij of zij een ‘klik’ heeft. Dit doe je door dat op een kaart te schrijven. Ook geef je aan of je kiest voor een maatje of voor een vriendenkring. Op basis van de ingevulde kaarten brengen we maatjes of vriendenkringen met elkaar in contact.

Hoe gaat het verder na de bijeenkomst?
Als je een maatje hebt gevonden, kunnen jullie samen leuke dingen ondernemen. Jullie kunnen bijvoorbeeld met elkaar naar de stad of naar de bioscoop gaan. Jullie bespreken samen wat jullie willen gaan doen en wanneer.

Wil je bij een vriendenkring ? Deze groep bestaat uit een aantal vrienden en wordt ondersteund door een vrijwilliger. Deze vrijwilliger helpt de kring met het opbouwen en onderhouden van de vriendschap. Na verloop van tijd hebben de vrienden geleerd hoe ze zelf contact kunnen onderhouden. De vrijwilliger neemt dan afscheid en de vriendenkring blijft zelf samen leuke dingen doen.

'Ik heb vrienden!'

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?