MEE op weg

Reis je met speciaal vervoer naar school, werk of dagbesteding? Of maak je gebruik van aangepast vervoer om naar vrienden, de sportclub of de winkel te gaan? Misschien heb je er wel eens aan gedacht om met de trein, de bus, op de fiets, met de rolstoel of lopend te gaan.

Wil je dit proberen? Dan hebben wij een avontuurlijk aanbod voor je: zelfstandig leren reizen met MEE op Weg!

MEE op weg

Zelfstandig reizen biedt vrijheid en je ontmoet andere mensen. Het geeft je meer mogelijkheden en maakt ook spontane acties mogelijk. Je kan een keer mee met een klasgenoot, collega of samen met een familielid op pad. MEE op weg helpt je het avontuur aan te gaan.

Hoe zien de 4 fasen van MEE op weg eruit?

 1. Eerste contact
  Na de aanmelding bij ons servicebureau nemen wij contact met je op voor een kennismaking. We maken kennis met jou en met de mensen die belangrijk voor je zijn. We spreken dan onder andere welke reis je zelfstandig wil gaan maken. Na dit gesprek gaan wij voor jou op zoek naar een reismaatje.
 2. Tweede gesprek met maatje
  Als we een maatje voor jou gevonden hebben, laten wij jou en het maatje kennis met elkaar maken. Wij zijn hier ook bij. Als het klikt wordt er gelijk een afspraak gemaakt wanneer jullie gaan oefenen met de reis.
 3. Tussentijds contact
  In de tussentijd zijn wij benieuwd hoe jouw reisavontuur verloopt. Daarom zullen we je tussentijds bellen om van jou te horen hoe het verloopt. Verloopt alles goed, of zijn er wellicht aanpassingen nodig? Ook zullen we contact hebben met het maatje in de tussentijd.
 4. Eindgesprek
  In dit gesprek zullen we met jou en je maatje bespreken hoe het avontuur is verlopen. Zijn er nog wensen of vragen? Wat heb je nodig om zelfstandig te (blijven) reizen? Zijn er nog meer reizen die je wilt maken? En het belangrijkste, je krijgt je certificaat!

 

De voordelen van zelfstandig reizen?

Mensen met een beperking worden uitgedaagd om te onderzoeken wat hun mogelijkheden zijn in reizen op een reguliere manier.

De voordelen

 • Meedoen in het verkeer
 • Meer zelfvertrouwen
 • Positief zelfbeeld
 • Zelfstandigheid en vrijheid
 • Minder afhankelijk van derden
 • Meedoen met anderen
 • Erbij horen
 • Fitter & sneller op school/werk/thuis

Weten of MEE op weg ook in jouw gemeente beschikbaar is? Voor meer informatie en/of aanmelden kun je contact opnemen met het Servicebureau van MEE in jouw gemeente.

Voor gemeenten
Wilt u meer informatie over ‘MEE op weg’ in uw gemeente? Neem dan contact met ons op.

'Mijn wereld is groter geworden'

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?