Sociale Netwerk Versterking

MEE werkt met de werkwijze Sociale Netwerk Versterking (SNV). SNV richt zich op het samenwerken met het sociale netwerk van een volwassene, een kind of een gezin.

Het doel van SNV is dat u samen met uw familie en sociaal netwerk een plan voor de toekomst maakt, waarmee antwoorden komen op uw vragen. De consulent van MEE ondersteunt u bij het maken van zo’n plan. Uw netwerk bestaat uit familieleden, vrienden, buren, collega’s of bijvoorbeeld de trainer van de sportclub. Professionele hulpverleners zijn altijd passanten in het leven van een cliënt. Familie en vrienden zijn (vaak) langer betrokken en staan dichterbij een cliënt.

Meedenkbijeenkomst
De mensen die belangrijk zijn voor u en/of uw gezin, komen bij elkaar in een meedenkbijeenkomst. Zij krijgen aan het begin van de bijeenkomst alle informatie die nodig is om inzicht te krijgen in de problemen en hulpvragen die er zijn.  Soms vertelt u dit zelf, soms doen de professionals dat.

Plan voor de toekomst
Vervolgens maakt u samen een plan voor de toekomst. Een plan met oplossingen voor uw problemen. Samen met uw netwerk voert u het plan uit, eventueel samen met professionals die een bijdrage kunnen leveren.

 

 

Zorg moet je delen
Het is fijn als de mensen om je heen willen meedenken en een bijdrage willen leveren. Vaak helpen of zorgen ze al mee, maar soms raken deze mensen overbelast. Ook voor hen is het vaak prettig om in een meedenkbijeenkomst zorgen te kunnen delen en aan te geven welke rol zij willen spelen bij de uitvoering van een plan. Niemand wil immers taken opgedrongen krijgen of alles op zijn bord terecht zien komen. Door zorg breder te delen met het gehele netwerk, wordt overbelasting voorkomen.

Als professional aan de slag met Sociale Netwerk Versterking?
Bent u als professional geïnteresseerd in SNV? Wilt u de cliënt, samen met de mensen die voor hen belangrijk zijn, laten groeien in zelfvertrouwen, zelf-kunnen en eigen regie?  Of wilt u SNV als werkwijze introduceren binnen uw organisatie? MEE biedt diverse trainingen waarbij u met SNV aan de slag gaat.

MEE biedt o.a.:
De SNV Basistraining
Een Visiedebat

Kijk voor een compleet aanbod op www.meek2.nl.

‘Ik heb nu niet meer het gevoel dat ik er helemaal alleen voor sta.’

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?