Maak kennis met Carla Groenendal (CCR)

Noem drie woorden die jou omschrijven:
Enthousiast, zorgzaam, meelevend

Wat is voor jou in het leven een kernwaarde, wat kenmerkt jou in verbinding met je werk binnen de centrale cliëntenraad (CCR) van MEE?
Een kernwaarde in het leven is dat ieder mens een zo goed mogelijk leven zou kunnen leiden, dat niemand buiten de boot mag vallen, dat iedereen respect verdient, mogelijkheden tot ontwikkeling om doelen te bereiken en als hij/zij het niet kan hierbij hulp kan krijgen.
Vooral voor mensen met autisme probeer ik, en als het kan met veel andere lotgenoten en hun familieleden, wegen te vinden om hun leven zo aangenaam mogelijk te laten verlopen: omdat de wereld toch al zo moeilijk te begrijpen is. Doel: goede begeleiding en goede woonvormen in de toekomst met zorg op maat.
Laat de zwakkere medemens in de samenleving door de bezuinigingen van onze regering niet in de kou staan, help ze waar nodig en ga er tegenaan.

Als je over twee à drie jaar terug kijkt naar het werk van de CCR. Wanneer vind je dan dat het werk van de CCR geslaagd is? En wat is dan jouw bijdrage geweest?
Dat ik bij heb kunnen dragen aan veranderingen bij en via MEE en dat er veel zaken ten goede veranderd zijn voor onze doelgroepen. Vooral wat betreft wetgeving en regeltjes die elkaar nu soms tegenwerken. Mijn bijdrage is dan geweest dit specifiek voor de groep mensen met autisme te realiseren.