Regelmaatjes voor mantelzorgers klaar voor de start

Op 21 februari rondde de eerste groep Regelmaatjes voor mantelzorgers hun training af. Het project Regelmaatje is een nieuw initiatief van MEE Drechtsteden en komt voort uit vragen van mantelzorgers zelf. Mantelzorgers zijn steeds meer tijd en energie kwijt aan allerlei regeltaken. Dit kan leiden tot extra overbelasting.

Een Regelmaatje is een vrijwilliger die een mantelzorger ondersteunt bij regeltaken en met de mantelzorger meedenkt. Bijvoorbeeld door te helpen bij het invullen van formulieren, een luisterend oor te bieden of mogelijke overbelasting te signaleren. Een Regelmaatje kan kortdurend betrokken zijn bij een mantelzorger, of wat langer.  Dat is afhankelijk van de ondersteuningsbehoefte.

Op zoek naar een Regelmaatje?
De eerste groep Regelmaatjes staat klaar om aan de slag te gaan. Mantelzorgers die een regelmaatje kunnen gebruiken, kunnen zich dus aanmelden bij het MEE Drechtsteden, T 078 750 89 00.

Ook Regelmaatje worden?
Als u ook Regelmaatje wilt worden, kunt u zich aanmelden bij MEE. Aankomend Regelmaatjes krijgen een cursus van twee dagen waarna ze aan de slag gaan. De cursus die de eerste groep Regelmaatjes kreeg, werd beoordeeld met een 8,3. De regelmaatjes kunnen ingezet worden in de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht en Papendrecht.

‘Ik voel me nu goed voorbereid, ik kom goed beslagen ten ijs,’ vertelde één van de deelnemers.