Schoolmaatschappelijk Werker, 30 uur p/w, locatie Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht (4 maanden i.v.m. zwangerschapsverlof)

Geloof jij dat je iemand verder helpt als je naast hem/haar staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk mens en uitgaat van de eigen kracht? Zie jij de mens achter zijn of haar problematiek? Dan horen we graag van je! We zijn per direct op zoek naar een 

Schoolmaatschappelijk Werker, 30 uur p/w, locatie Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht (4 maanden i.h.k.v. zwangerschapsvervanging )

Jouw functie

De belangrijkste doelstelling van het schoolmaatschappelijk werk is het optimaliseren c.q. het vergroten van het psychosociaal en sociaal-emotioneel functioneren van het kind binnen en buiten de school. Schoolmaatschappelijk werk is een laagdrempelige vorm van maatschappelijk werk, dit houdt in dat ouders, intern begeleiders [IB-ers] en leerkrachten direct bij de schoolmaatschappelijk werker met hun vragen terecht kunnen.

Afhankelijk van het aantal uren dat je als schoolmaatschappelijk werker hebt per school kun je de volgende taken uitvoeren:

 • Het ondersteunen van de school bij en mede vormgeven aan de zorgstructuur van de school, het houden van spreekuren, het begeleiden van intern begeleiders en leerkrachten en deelname aan multidisciplinaire teams
 • Het besteden van aandacht aan en het optimaliseren van de relatie en communicatie tussen ouders en school en het vervullen van een brugfunctie tussen kind, ouders en school.
 • Het bieden van informatie en advies en/of een traject van kortdurende hulp aan ouders in het kader van opvoedingsondersteuning
 • Het geven van trainingen Sociale Vaardigheden voor kinderen en jongeren
 • Het verzorgen van thema-/informatieavonden voor ouders en/of leerkrachten
 • Het zo nodig verwijzen van ouders en kinderen naar de jeugdhulpverlening [veelal Jeugdzorg] en het vervullen van een brugfunctie tussen school, gezin en jeugdhulpverlening. 

Jij:

Bent in het bezit van een relevant hbo-diploma (bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Social Work);

 • Hebt bij voorkeur enige jaren ervaring in de psychosociale dienstverlening;
 • Hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Bent zelfstandig en werkt gestructureerd;
 • Bent flexibel, stressbestendig, tactvol, oplettend, geduldig en je hebt goed inlevingsvermogen. 

Wat heeft de Sociale Basis jou te bieden?
Je werkt als schoolmaatschappelijk werker (sociaal werker A) vanuit de Sociale Basis, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz.

Wij bieden een goede werksfeer, volop ruimte voor de eigen ontwikkeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, schaal 8, minimaal €2.712-, tot maximaal €3.864,- bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur. 

Over de werkgever
De Sociale Basis is onderdeel van de overkoepelde organisatie MEEVivenz.
MEEVivenz biedt één centraal aanspreekpunt voor de sociale (wijk)teams, welzijnsdiensten en informele zorg in de regio en stemt haar dienstverlening af op specifieke sociale vraagstukken. De professionals van de Sociale Basis werken met elkaar aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet.

Meer informatie of solliciteren?

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Simon Kok, manager via telefoonnummer 06 24518828.