Stagiaires HBO Sociaal Werk 3e jaar

 

Onze organisatie heeft ervaren sociale professionals, die werken met bezieling en hard nodig zijn in de toekomst! Graag investeren wij dan ook in jouw schoolloopbaan door je te ondersteunen bij het leren in de praktijk. Ben jij een enthousiaste sociaal werker in spe, die gelooft in de eigen kracht van mensen? Wil jij mensen verder helpen door naast hen te staan en samen op te trekken in het zoeken naar oplossingen? Zie jij de mens achter zijn of haar problematiek met behalve tekortkomingen, ook unieke talenten? Dan horen wij graag van jou! Diverse sociale (wijk)teams hebben ruimte voor het begeleiden van een

Stagiaires HBO Social Work 3e jaar
(of een gelijksoortige opleiding gericht op maatschappelijke dienstverlening)
voor 16 tot 32 uur p/w

Jouw functie
De Sociale Basis van MEEVivenz bestaat uit verschillende lokale sociale wijkteams en uit teams die specifieke (welzijns-)diensten verlenen, zoals sociaal-juridische dienstverlening of vrijwilligersondersteuning. De inhoud van de stage wordt door jou en de stagebegeleider, afgestemd op de eisen van de opleiding en jouw individuele leerdoelen.

De jaarstage is opgebouwd uit vier fases:
1. Oriëntatiefase.
2. Voorbereidende fase hulp- en dienstverlening.
3. Werken in relatieve zelfstandigheid; hulp en dienstverlening aan cliëntsystemen.
4. Professionaliteit en professionalisering.

Vanuit het team wordt de mogelijkheid geboden om bij het hele primaire hulpverleningsproces betrokken te raken. In het begin zal dit oriënterend zijn en kan jij meelopen met collega’s binnen het team. Later wordt van jou verwacht dat jij zelfstandig gesprekken aangaat met cliënten en (afhankelijk van de functie) een eigen caseload opbouwt. Daarbij wordt gekeken naar de aard van de problematiek en de cliënten. In het begin zal jij daarbij zoveel mogelijk directe coaching ontvangen van jouw stagebegeleider. In de tweede fase van de stage wordt naar zelfstandigheid toegewerkt en zal de coaching meer op afstand plaatsvinden en meer gericht zijn op jouw specifieke leerdoelen. Naast het voeren van gesprekken met cliënten, wordt jou de gelegenheid geboden alle facetten van het werk mee te maken en ervan te leren. Aan het eind van de stage wordt verwacht dat jij alle voorkomende werkzaamheden zelfstandig kunt uitvoeren. 

Wat heeft de Sociale Basis jou te bieden?
Je werkt als stagiaire vanuit de Sociale Basis. We bieden een leerzame stage voor de duur van 10 maanden, waarbij veel ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je wordt begeleid door een professional. Uiteraard ontvang je een stagevergoeding en start je in een gezellig team van collega’s. 

Over de werkgever
De Sociale Basis is onderdeel van de overkoepelde organisatie MEEVivenz.
MEEVivenz biedt één centraal aanspreekpunt voor de sociale (wijk)teams, welzijnsdiensten en informele zorg in de regio en stemt haar dienstverlening af op specifieke sociale vraagstukken. De professionals van de Sociale Basis werken met elkaar aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet.

Meer informatie of solliciteren?
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Marisca van Gameren, Stage coördinator, via onderstaand mailadres.  Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.meevivenz.nl/stages/. Wil je solliciteren, stuur dan jouw motivatiebrief en cv, uiterlijk voor 5 september 2021, naar stagelopen@meevivenz.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.