Vacature Consulent Hoeksche Waard

 

Geloof jij dat je iemand verder helpt als je naast hem/haar staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk mens en uitgaat van de eigen kracht? Dan horen we graag van je! Wij hebben zijn op zoek naar een enthousiaste cliëntondersteuner voor in de Hoeksche Waard!

Onafhankelijk cliëntondersteuner Hoeksche Waard 24-36 uur p/w

Jouw functie:
Als onafhankelijk cliëntondersteuner zal je, in samenwerking met andere professionals en vrijwilligers, in de Hoeksche Waard werken aan de individuele en collectieve zelfredzaamheid van bewoners (0-100). Hierin ben je met name gericht op de groep inwoners met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problematiek en/of een chronisch ziekte.
Je verheldert hulpvragen, waarbij je de eigen kracht en de zelfregie van de inwoners in het oog houdt. Je bent onafhankelijk en denkt en handelt uit het belang van jouw cliënt. Met jouw kennis over wet- en regelgeving leid je, waar nodig, toe naar voorliggende voorzieningen en/of geïndiceerde zorg. Je draagt bij aan de participatie van inwoners door hun netwerk te versterken. Je biedt collectieve ondersteuning door het opzetten en/of geven van cursussen en trainingen aan de specifiek genoemde doelgroepen.

Jij hebt:
• een afgeronde en relevante hbo- opleiding (bijvoorbeeld Social Work);
• minimaal twee jaar relevante werkervaring en/ of affiniteit met mensen met een
beperking, niet-aangeboren hersenletsel, ggz- problematiek en/of een chronische ziekte;
• kennis van de wet- en regelgeving voor mensen met beperking of (chronische) ziekte;
• kennis en ervaring in het werken vanuit eigen kracht;
• deze competenties: vraag- en oplossingsgericht, proactief, flexibel, doel- en
resultaatgericht, stressbestendig, innovatief en tactvol;
• goede sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten met individuen,
groepen, overheden en instellingen;
• een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• een sterk analytisch vermogen voor het signaleren van knelpunten en het vertalen
hiervan in advies;
• een SKJ en/of Registerplein- registratie (of je bent bereid je te registeren);• kennis van en/of interesse in het geven van cursussen;
• kennis en ervaring wat betreft het werken met de meldcode;
• een auto en een rijbewijs;
• kennis van de sociale kaart van de Hoeksche Waard en omgeving.

Wat heeft MEE Plus jou te bieden?
Je komt als Sociaal Werker A in dienst van MEE Plus, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Je krijgt een dynamische, gevarieerde baan in een prettige en sociale werkomgeving met gemotiveerde collega’s. Wij bieden je een contract, in eerste instantie, voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, functiegroep 8, minimaal € 2.712, – tot maximaal € 3.864, – bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur. Je krijgt ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao SociaalWerk.

Over de werkgever
MEE Plus streeft naar een inclusieve samenleving, waarin mensen met en zonder beperking mee kunnen doen. Onze missie is: ‘Met elkaar werken aan een samenleving, waarin iedereen ertoe doet’. We gaan uit van de eigen kracht van onze cliënten en van de mensen die naast hen staan. Die eigen kracht activeren en benutten we zoveel mogelijk met Sociale Netwerkversterking, waarbij we uitgaan van mogelijkheden, niet van problemen. Onze medewerkers zijn flexibel, onderscheidend, creatief en trots op hun baan. We hebben jarenlange kennis en ervaring met mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problemen en chronisch zieken in regio, wijken en buurten. We bieden onafhankelijke cliëntondersteuning en kijken breed mee op diverse levensgebieden o.a. wonen, werken en inkomen, welzijn en onderwijs.

Meer informatie of solliciteren?
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Jorijn Gorissen, teamleider bij MEE Plus, via T 06-57474145 of E jorijn.gorissen@meevivenz.nl. Kijk voor meer informatie op onze website www.meeplus.nl. Wil je solliciteren, stuur dan jouw motivatiebrief en cv, uiterlijk voor 2 juli 2021, naar vacatures@meevivenz.nl. Halverwege juli zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld