Vacature jeugd- en gezinscoach Spijkenisse

Geloof jij dat je iemand verder helpt als je naast hem/haar staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk mens en uitgaat van de eigen kracht? Dan horen we graag van je!

Jeugd- en gezinscoach

Locatie Spijkenisse

24-36 uur per week

Vacaturenummer 19025

 

Jouw functie

Als jeugd- en gezinscoach werk jij vanuit het jeugdondersteuningsteam voor inwoners van Nissewaard. Je ondersteunt kinderen, jongeren en gezinnen. Je verheldert hun hulpvragen, versterkt hun eigen kracht en zelfregie en voert casus regie uit binnen de gezinnen. Waar nodig leid je toe naar voorliggende voorzieningen en/of geïndiceerde zorg. Daarbij houd je de eigen kracht en de zelfregie van de inwoner in het oog en draag je bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid en de participatie van inwoners. Ook bied je kortdurende opvoedkundige ondersteuning en evalueer je de geleverde zorg.

Jij hebt:
Een afgeronde en relevante HBO-opleiding
Minimaal 2 jaar relevante werkervaring met kwetsbare mensen
Affiniteit met Sociale Netwerkversterking
Kennis en ervaring met jeugd/gezinnen en opvoedkundige vraagstukken (dit is een pré)
Kennis van en inzicht in het hulpaanbod en hulpverleningsmethodieken
Competenties: vraag- en oplossingsgericht, doel- en resultaatgericht, ondernemend en innovatief, analytisch, methodisch en kritische houding naar eigen functioneren
Een SKJ-registratie (verplicht)

Wat heeft MEE Plus jou te bieden?
Je komt als jeugd- en gezinscoach in dienst van MEE Plus, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Een dynamische en gevarieerde baan in een professionele en sociale omgeving met gemotiveerde collega’s. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de CAO gehandicaptenzorg, functiegroep 50, minimaal € 2.345,- tot maximaal € 3.505,- bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur. Je krijgt ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO gehandicaptenzorg

Jeugdondersteuningteam (JOT) Nissewaard
Het JOT is verantwoordelijk voor alle sociale basiszorg en is samengesteld uit professionals van partnerorganisaties die deze zorg leveren. Ze bieden passende hulp (van adviesgesprek tot intensieve begeleiding). Het JOT is er voor alle ouders, jeugdigen en professionals in Nissewaard die vragen hebben over opgroeien en opvoeden.

Over de werkgever
MEE Plus streeft naar een inclusieve samenleving, waarin mensen met en zonder beperking mee kunnen doen. We gaan uit van de eigen kracht van onze klanten en van de mensen die naast hen staan. Die eigen kracht activeren en benutten we zoveel mogelijk met Sociale Netwerkversterking, waarbij we uitgaan van mogelijkheden, niet van problemen. Onze medewerkers zijn flexibel, onderscheidend, een tikkeltje eigenwijs en trots op hun baan. We hebben jarenlange kennis van en ervaring en met mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet- aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problemen en chronisch zieken in de regio, wijken en buurten. We kijken breed naar alle leefgebieden en bieden cliëntondersteuning, maatschappelijke en preventieve ondersteuning, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Solliciteren:
Voor meer informatie over onze organisatie kun je terecht op onze website www.meeplus.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jorijn Gorissen (06-51073186).
Je schriftelijke sollicitatie kun je tot uiterlijk 13 november sturen naar secretariaatzhe@meeplus.nl onder vermelding van het vacaturenummer.