Vacature junior beleidsmedewerker Sociaal Wijkteam Dordrecht

 

 

Ben jij een inhoudelijke gesprekpartner voor Dordtse inwoners, het gemeentebestuur en collega’s? Ben jij diegene die graag op onderzoek uit gaat naar wat er leeft in de stad en heb je een neus voor innovaties, best practices en het oppikken van signalen? Ontwikkel jij je graag en heb je talent voor het uitwerken van ideeën en plannen op papier? Dan horen we graag van je! We zijn op zoek naar een ambitieuze

(Junior) beleidsmedewerker

32 uur

 

Jouw functie
Als (junior) beleidsmedewerker ben jij verantwoordelijk voor het op tactisch/ operationeel niveau ontwikkelen en uitvoeren van (beleids)plannen op een afgebakend beleidsterrein en het geven van adviezen met betrekking tot het toegewezen beleidsterrein. Je volgt en analyseert ontwikkelingen binnen het toegewezen aandachtsgebied, inventariseert de wensen en behoeften van de (interne) opdrachtgevers en doet op basis van ontwikkelingen, wensen en behoeften (beleids)voorstellen ter verbetering.
Je signaleert en interpreteert ontwikkelingen binnen het beleidsterrein en adviseert op tactisch en operationeel niveau over consequenties. Je voert overleggen en adviseert, gevraagd en ongevraagd, het management en overige betrokkenen over (beleids)aangelegenheden en de bevordering van juiste en consistente beleidstoepassing binnen het beleidsterrein. Je levert informatie aan voor (management) rapportages.

 

“Een beleidsmedewerker is voor mij iemand die zich vastbijt in vraagstukken, en niet loslaat. Maar ook iemand die zich altijd verwonderd en vragen stelt: “Waarom doen we het zo en zijn er misschien nog andere manieren? Een soort spons die constant kennis, trends en signalen en opzuigt en blinde vlekken wegpoetst.  Ik ga ervan uit dat de junior beleidsmedewerker een frisse blik met zich meebrengt en een hands-on mentaliteit heeft. Last but not least  is het een collega met wie brainstormen een feestje kan zijn, omdat het een inspirerend én gezellig proces is.” (Renske Zweistra- teammanager Sociaal Wijkteam Dordrecht)

 

Jij:

  • hebt een hbo- of academisch werk- en denkniveau met een eigen visie op het sociaal domein;
  • hebt (bij voorkeur) ervaring in een soortgelijke functie;
  • bent resultaatgericht, proactief, analytisch, zelfstandig en oplossingsgericht;
  • beschikt over kennis van trends en ontwikkelingen binnen het sociaal domein;
  • bent je bewust van de veranderingen en de dynamiek die de zorg met zich meebrengt;
  • beschikt over mondelinge- en schriftelijke vaardigheden voor het opstellen en verdedigen van (beleids-)adviezen.

 

Ons aanbod
Een dynamische en gevarieerde baan in een zakelijke, professionele en sociale omgeving met gemotiveerde collega’s. Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.Volgens de cao Sociaal Werk kom je in schaal 8, min. € 2.712,00 max. € 3.864,00 (per 1 juli 2020) bij een fulltime werkweek van 36 uur.

 

Sociaal Wijkteam Dordrecht
Verantwoordelijk voor het Sociaal Wijkteam in Dordrecht zijn Stichting Jeugdteams en Stichting De Sociale Basis. Stichting De Sociale Basis is een van de werkmaatschappijen van MEEVivenz naast stichting MEE Plus, Vivenz en het Expertisecentrum Sociaal Werk.  Je komt in dienst bij stichting De Sociale Basis.
In Dordrecht zijn 5 sociale wijkteams verspreid over de stad. In de teams werken medewerkers van Jong JGZ, Enver, MEEVivenz en Stichting Jeugdteams Zuid-Holland Zuid. Samen bieden zij, vanuit verschillende specialismen, ondersteuning op maat, met- en vanuit de vraag van wijkbewoners.
Bewoners van elke leeftijd kunnen terecht met vragen waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen, zoals over het gezin, opvoeden, opgroeien, wonen, school, werk, geldzaken, zorg, gezondheid en vrije tijd. Het Sociaal Wijkteam biedt informatie, advies, ondersteuning en toegang tot zorg.

 

Solliciteren
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met E renske.zweistra@swtdordrecht.nl of T 06 46240550
Wil je solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk 01-07-2020 naar vacatures@meevivenz.nl.
Kijk voor meer achtergrondinformatie op: www.swtdordrecht.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.