Vacature Onafhankelijk Clientondersteuner Service Bureau Brabant Noord 24 uur p/w

 

Geloof jij dat je iemand verder helpt als je naast hem/haar staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk mens en uitgaat van de eigen kracht? Lukt het jou de rust te bewaren als er tegelijkertijd verschillende dingen van je gevraagd worden? Dan horen we graag van je! Wij zijn voor ons service bureau op zoek naar een enthousiaste collega die het leuk vindt om telefonische dienstverlening te bieden en het fijn vind om in een klein subteam te werken.

 

Onafhankelijk cliëntondersteuner Servicebureau Regio Brabant Noord, 24 uur p/w

 

Jouw functie
Als onafhankelijk cliëntondersteuner binnen het servicebureau zal je telefonische dienstverlening bieden aan de burgers in de gemeenten Oosterhout, Altena, Waalwijk. Loon op Zand, Geertruidenberg, Heusden en Dongen. Hierin ben je met name gericht op de groep inwoners met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problematiek en/of een chronisch ziekte. Je verheldert telefonisch hulpvragen, waarbij je de eigen kracht en de zelfregie van de inwoners in het oog houdt. Je bent onafhankelijk, denkt en handelt uit het belang van de cliënt. Met jouw kennis over wet- en regelgeving leid je, waar nodig, toe naar voorliggende voorzieningen en/of geïndiceerde zorg. In samenwerking met andere professionals zal je werken aan de individuele en collectieve zelfredzaamheid van bewoners in het werkgebied van Brabant Noord. 

Jij hebt:

 • een afgeronde en relevante hbo- opleiding (bijvoorbeeld Social Work);
 • minimaal twee jaar relevante werkervaring en/ of affiniteit met mensen met een beperking, niet-aangeboren hersenletsel, ggz- problematiek en/of een chronische ziekte;
 • kennis van de wet- en regelgeving voor mensen met beperking of (chronische) ziekte;
 • kennis en ervaring in het werken vanuit eigen kracht;
 • deze competenties: vraag- en oplossingsgericht, doel- en resultaatgericht, goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheden, goed kunnen luisteren, analyserend vermogen, stressbestendig, innovatief en tactvol;
 • goede sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten met individuen, groepen, overheden en instellingen;
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • een sterk analytisch vermogen voor het signaleren van knelpunten en het vertalen hiervan in advies;
 • een SKJ en/of Registerplein- registratie (of je bent bereid je te registeren);
 • kennis en ervaring wat betreft het werken met de meldcode;
 • kennis van de sociale kaart van de gemeente in het werkgebied en omgeving (is een pré). 

Wat heeft MEE Plus jou te bieden?

Je komt als Sociaal Werker A in dienst van MEE Plus, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Je krijgt een dynamische, gevarieerde baan in een prettige en sociale werkomgeving met gemotiveerde collega’s.

Wij bieden je een contract, in eerste instantie, voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, functiegroep 8, minimaal € 2.712, – tot maximaal € 3.864, – bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur. Je krijgt ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Sociaal Werk. 

Over de werkgever

MEE Plus streeft naar een inclusieve samenleving, waarin mensen met en zonder beperking mee kunnen doen. Onze missie is: ‘Met elkaar werken aan een samenleving, waarin iedereen ertoe doet’. We gaan uit van de eigen kracht van onze cliënten en van de mensen die naast hen staan. Die eigen kracht activeren en benutten we zoveel mogelijk met Sociale Netwerkversterking, waarbij we uitgaan van mogelijkheden, niet van problemen. Onze medewerkers zijn flexibel, onderscheidend, creatief en trots op hun baan.

We hebben jarenlange kennis en ervaring met mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problemen en chronisch zieken in regio, wijken en buurten. We bieden onafhankelijke cliëntondersteuning en kijken breed mee op diverse levensgebieden o.a. wonen, werken en inkomen, welzijn en onderwijs.

Meer informatie of solliciteren?
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Dagmar Gerritsen, teamleider interne relaties, via T 0611641593 of E dagmar.gerritsen@meeplus.nl. Kijk voor meer informatie op onze website www.meeplus.nl. Wil je solliciteren, stuur dan jouw motivatiebrief en cv, uiterlijk voor 7 juli 2021, naar vacatures@meevivenz.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.