Vacature Schoolmaatschappelijk werk 18 uur p/w in Meerkerk

We zijn per 1 juni op zoek naar

Schoolmaatschappelijk Werker (M/V) 18 uur p/w, locatie Meerkerk

Jouw functie
De belangrijkste doelstelling van het schoolmaatschappelijk werk is het optimaliseren c.q. het vergroten van het psychosociaal en sociaal-emotioneel functioneren van het kind binnen en buiten de school. Schoolmaatschappelijk werk is een laagdrempelige vorm van maatschappelijk werk, dit houdt in dat ouders, intern begeleiders [IB-ers] en leerkrachten direct bij de schoolmaatschappelijk werker met hun vragen terecht kunnen.
Afhankelijk van het aantal uren dat je als schoolmaatschappelijk werker hebt per school kun je de volgende taken uitvoeren:
• Het ondersteunen van de school bij en mede vormgeven aan de zorgstructuur van de school, het begeleiden van intern begeleiders en leerkrachten en deelname aan multidisciplinaire teams
• Het besteden van aandacht aan en het optimaliseren van de relatie en communicatie tussen ouders en school en het vervullen van een brugfunctie tussen kind, ouders en school.
• Het bieden van informatie en advies en/of een traject van kortdurende hulp aan ouders in het kader van opvoedingsondersteuning
• Het geven van trainingen Sociale Vaardigheden voor kinderen en jongeren
• Het verzorgen van thema-/informatieavonden voor ouders en/of leerkrachten
• Het zo nodig verwijzen van ouders en kinderen naar de jeugdhulpverlening en het vervullen van een brugfunctie tussen school, gezin en jeugdhulpverlening.

Jij:
• Bent in het bezit van een relevant hbo-diploma (bijvoorbeeld Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Social Work);
• Hebt bij voorkeur enige jaren ervaring in de psychosociale dienstverlening;
• Kunt methodisch werken;
• Hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
• Beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden;
• Bent zelfstandig en werkt gestructureerd;
• Bent flexibel, stressbestendig, tactvol, oplettend, geduldig en je hebt goed inlevingsvermogen.

Wat heeft de Sociale Basis jou te bieden?
Je werkt als maatschappelijk werker (sociaal werker A) vanuit de Sociale Basis, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz.
Wij bieden een goede werksfeer, volop ruimte voor de eigen ontwikkeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, schaal 8, minimaal €2.712-, tot maximaal €3.864,- bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur

Over de werkgever
De Sociale Basis is onderdeel van de overkoepelde organisatie MEEVivenz.
MEEVivenz biedt één centraal aanspreekpunt voor de sociale (wijk)teams, welzijnsdiensten en informele zorg in de regio en stemt haar dienstverlening af op specifieke sociale vraagstukken. De professionals van de Sociale Basis werken met elkaar aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet.
Sociaal team Vijfheerenlanden:
De gemeente Vijfheerenlanden heeft een Sociaal team op drie locaties: Vianen, Leerdam en Meerkerk. Het Sociaal team Vijfheerenlanden ondersteunt inwoners die dat niet zelf of met hulp van anderen kunnen regelen. Een medewerker van het Sociaal team stelt samen met inwoners een actieplan of ondersteuningsplan op. Daarin staat welke ondersteuning er gewenst en mogelijk is. In het Sociaal team werken mensen met kennis over o.a. maatschappelijke dienstverlening, Wmo voorzieningen, welzijn, Jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg.

Solliciteren
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met
Louise de Hek, T 06-31945622 E louise.dehek@meevivenz.nl
Wil je solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk vóór 20 mei naar vacatures@meevivenz.nl.
Kijk voor meer achtergrondinformatie op https://www.vijfheerenlanden.nl/Zorg/
Donderdag 27 mei zullen de gesprekken plaatsvinden.
Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.