Vacature Schoolmaatschappelijk Werker in Zwijndrecht voor 32-36 uur p/w

 

Geloof jij dat ouders en leerlingen verder helpt als je naast hen staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk kind, elke ouder en uitgaat van de eigen kracht? Dan horen we graag van je! Wij hebben zijn op zoek naar een enthousiaste, benaderbare en ondernemende

 

School Maatschappelijk Werker

Vivera Sociaal wijkteam Zwijndrecht, 32 tot 36 uur p/w

 

Het Vivera sociaal wijkteam www.viverasociaalwijkteam.nl biedt voor alle inwoners van Zwijndrecht informatie, advies en ondersteuning op het gebied van opvoeden, opgroeien, wonen, zorg, welzijn en inkomensondersteuning. Het Vivera sociaal wijkteam wordt gevormd door professionals uit verschillende organisaties zoals Diverz, Stichting jeugdteams ZHZ en Stichting de Sociale Basis.

Jouw functie
Als schoolmaatschappelijk werker optimaliseer en/of vergroot je het psychosociaal en sociaal-emotioneel functioneren van leerlingen op SO- en VO-scholen. Je vervult een brugfunctie tussen het kind, de ouders en de school, waarbij je zorgt draagt voor een goede communicatie en relatie tussen ouders, docenten en/ of (intern) begeleiders. Je biedt informatie en advies en/of een traject van kortdurende hulp aan ouders in het kader van opvoedingsondersteuning. Daarnaast ondersteun je de school bij het vormgeven van de zorgstructuur door het houden van spreekuren, het begeleiden van intern begeleiders en leerkrachten en de deelname aan multidisciplinaire teams. Omdat je lid met van het Vivera Sociaal team in Zwijndrecht betrek je zo nodig collega’s met verschillend disciplines ben je de schakel tussen school, gezin en (jeugd)hulpverlening. Ook bied je collectieve ondersteuning door het verzorgen van thema-/informatieavonden voor ouders en/of leerkrachten en het geven van trainingen voor kinderen en jongeren. 

Jij:

  • hebt een afgeronde en relevante hbo- opleiding (bijvoorbeeld Social Work);
  • hebt bij voorkeur enige jaren ervaring in de psychosociale dienstverlening;
  • hebt kennis en ervaring in het werken vanuit eigen kracht;
  • bent in het bezit van deze competenties: betrouwbaar, vraag- en oplossingsgericht, proactief, flexibel, doel- en resultaatgericht, stressbestendig, inlevend en tactvol;
  • bezit goede sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten met kinderen, ouders, leerkrachten en zorgprofessionals;
  • beheerst goed de Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • hebt ervaring en/of interesse in het geven van trainingen en voorlichtingen;
  • kent de meldcode en past deze toe in jouw werk;
  • bent SKJ en/of Registerplein geregistreerd (of bent bereid je te registeren); 

Wat heeft de Sociale Basis jou te bieden?

Je komt als Sociaal Werker A in dienst van De Sociale basis, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Je krijgt een dynamische, gevarieerde baan in een prettige en sociale werkomgeving met gemotiveerde collega’s.

Wij bieden je een contract, in eerste instantie, voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, functiegroep 8. Je krijgt ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Sociaal Werk. 

Over de werkgever

MEE Plus streeft naar een inclusieve samenleving, waarin mensen met en zonder beperking mee kunnen doen. Onze missie is: ‘Met elkaar werken aan een samenleving, waarin iedereen ertoe doet’. We gaan uit van de eigen kracht van onze cliënten en van de mensen die naast hen staan. Die eigen kracht activeren en benutten we zoveel mogelijk met Sociale Netwerkversterking, waarbij we uitgaan van mogelijkheden, niet van problemen. Onze medewerkers zijn flexibel, onderscheidend, creatief en trots op hun baan.

We hebben jarenlange kennis en ervaring met mensen met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problemen en chronisch zieken in regio, wijken en buurten. We bieden onafhankelijke cliëntondersteuning en kijken breed mee op diverse levensgebieden o.a. wonen, werken en inkomen, welzijn en onderwijs.

Meer informatie?

Neem voor meer informatie over de vacature contact op met Simon Kok (manager). Hij is te bereiken via telefoonnummer 06-24518828

Solliciteren

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Mail dan jouw motivatiebrief met C.V. uiterlijk voor 15 augustus 2021 naar vacatures@meevivenz.nl.