Senior HR adviseur 28 uur p/w

Geloof jij net als MEEVivenz in een samenleving waarin iedereen volwaardig en zoveel mogelijk op eigen kracht kan deelnemen?
Ben jij op zoek naar een brede HR-rol in een bevlogen team? Ben jij zelfsturend, neem je graag de verantwoordelijkheid en ben jij een energieke projectleider? Dan zijn wij op zoek naar jou;

Senior HR Adviseur

28 uur/week

Per direct, locatie hoofdkantoor Dordrecht 

Wat ga je doen?

MEEVivenz zit momenteel in een fusietraject met MEE Geldersepoort, waardoor de organisatie en het HR-team volop aan het harmoniseren en (door)ontwikkelen zijn. Het doel is het beste uit de twee organisaties bij elkaar te brengen om zo onze positie als wendbare kwaliteitsspelers in de welzijnssector te versterken. Het merendeel van de medewerkers heeft hoger beroepsonderwijs gevolgd en werkt als professional met een grote mate van zelfstandigheid in een uitgestrekt regio voor onze cliënten en opdrachtgevers.  Wij zoeken een toekomstgerichte Senior HR Adviseur met ruime ervaring in:

Beleidsontwikkeling en -implementatie

Jij bent erop gericht het beste uit de twee organisaties te vertalen naar de nieuwe fusie organisatie. Jij begrijpt wat onze professionals nodig hebben om hun werk goed te doen en hoe wij ons kunnen onderscheiden in de welzijns- en arbeidsmarkt. Hiervoor werk je (mee) aan de ontwikkeling en borging van nieuwe beleidsnotities, waarvoor je draagvlak creëert bij je stakeholders. Na de besluitvorming door het Bestuur, begeleid je zelfstandig projecten die operationeel-tactisch-strategisch van aard zijn. Het komende jaar focussen wij ons op bijvoorbeeld een overgang van onderneming, harmonisatie van de salarisadministratie, cao-transities, ontwikkeling en implementatie van een generiek functiehuis als ook het harmoniseren van HR-beleidsvraagstukken. Daarnaast ben jij als portefeuillehouder ‘strategische personeelsplanning en arbeidsmobiliteit’ de voortrekker en kennisdrager in het team en ondersteun jij ook je HR-collegae op dit vlak.

Tactisch/ operationeel HR-advies

In het bedrijfsvoeringsteam van een stichting werk je multidisciplinair samen aan het verbeteren van de bedrijfsvoering. Jij luistert kritisch naar wat hiervoor nodig is en vertaald dit naar oplossingen in het HR

werkveld. Van nature analyseer je, verbind je, overtuig je en kijk je vooruit om problemen duurzaam op
te lossen.

Coachen HR-medewerkers en adviseurs

Jij bent onderdeel van team HR. Met je brede HR-expertise, -ervaring en coaching vaardigheden geef jij je HR-collegae vakinhoudelijk ondersteuning en advies. Je signaleert waar team HR zich kan verbeteren en komt met onderbouwde analyses en verbetervoorstellen. Je draagt bij aan de constructieve verhoudingen, het werkplezier en de verdere professionalisering van het HR-team.

Wat breng je mee?
Naast minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur HBO Human Resource Management, ben je een ervaren HR-professional met ruime relevante werkervaring (minimaal 7 jaar) ten aanzien van de drie hoofdtaken van deze vacature.

Daarnaast ben je:

  • Ondernemend en proactief in het herkennen van knelpunten in de organisatie en creatief in het vinden van oplossingen voor de korte en middellange termijn.
  • Conceptueel vaardig en goed bekend met het ontwikkelen en borgen van beleid op het vlak van personeel en organisatie.
  • Veranderingsvaardig, snap je hoe je projecten opzet en leidt om de gewenste veranderingen te realiseren.
  • Toekomstgericht, je vind het een uitdaging om strategische personeelsplanning en arbeidsmobiliteit praktisch vorm te geven. Daarvoor is het handig dat je gemakkelijk kan werken met Excel.
  • Zelfstandig, accuraat, wendbaar en stressbestendig
  • Geïnteresseerd en heb je affiniteit met de welzijnssector. Als je ervaring hebt in de zakelijke dienstverlening is dit een pré
  • Een sterke en prettige gesprekspartner: je hebt overtuigingskracht, bent empathisch én je kunt schakelen met collega’s op alle niveaus
  • Ervaren met het inrichten van bedrijfsvoeringprocessen

Waar ga je werken?
Momenteel werken we veel vanuit thuis. Daarnaast verwachten we ook flexibiliteit m.b.t. het werken op onze locaties in de regio. Het hoofkantoor is in Dordrecht en we verwachten dat je daar op termijn minimaal 2 dagen per week aanwezig bent.

Ons aanbod

Een dynamische en gevarieerde baan in een zakelijke, professionele en sociale omgeving met gemotiveerde collega’s. Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk schaal 9, minimaal €2884,- tot maximaal €4252,- bruto op basis van 36 uur per week.

MEEVivenz

Per 1 januari 2020 werken MEE Plus en Vivenz samen als één organisatie (MEEVivenz) op het vlak van maatschappelijke ondersteuning. Met deze gebundelde krachten, zet MEEVivenz zich in voor sociale thema’s zoals armoede, samenleven, opvoeding, werk en dagbesteding, ontwikkeling, (mantel)zorg en eenzaamheid.

Ons werkgebied omvat 31 gemeenten in de regio’s Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Brabant Noord, Drechtsteden, Midden-Holland en de Zuid-Hollandse Eilanden. 

Solliciteren

Ben je enthousiast geworden en herken jij jezelf in dit profiel? Dan maken we graag kennis met je. Stuur je motivatie en Curriculum Vitae vóór 19 juli 2021 a.s. naar vacatures@meevivenz.nl.

Heb je nog vragen over de functie van Senior HR adviseur? Neem dan contact op met Jeroen Mattheijer, teamleider HR op telefoonnummer 06-54756075 of Kim Swinnen, interim HR projectleider op telefoonnummer 06-46169683

Een assessment zal deel uitmaken van de procedure.