Vacature Sociaal Raadsman/-vrouw in Albrandswaard en Dordrecht voor 20-28 uur per week

 

Geloof jij net als De Sociale Basis in een samenleving waarin iedereen volwaardig en zoveel mogelijk op eigen kracht kan deelnemen? Dan horen we graag van je!

Wij zoeken voor de periode van 16 augustus 2021 t/m eind december 2021 (met uitzicht op verlenging), een

Sociaal raadsman/-vrouw

 

Jouw functie

Als sociaal raadsman/vrouw geef je informatie en advies aan zowel individuele cliënten als aan groepen, over wet- en regelgeving en voorzieningen. Daarnaast help je bij het opstellen van brieven, bezwaarschriften, bemiddelen met instanties en het invullen van diverse formulieren. Het signaleren van structurele leemten in wet- en regelgeving en het geven van consult en scholing aan professionele en vrijwillige hulp- en dienstverleners behoort ook tot jouw takenpakket. Op deze manier help jij onze cliënten de regie van hun leven in eigen hand te houden. Je draait ook mee met spreekuren. 

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, ondernemende en betrouwbare collega die geïnteresseerd is in sociaal- juridische en financieel-juridische casuïstiek. Je bent minimaal in het bezit van een hbo- diploma in de sociaal- juridische richting (hbo SJD / hbo Rechten) en hebt bij voorkeur enige jaren ervaring in de sociaal- juridische dienstverlening en bent direct inzetbaar.

Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal goed in taal en geschrift. Verder is het van groot belang dat jij zelfstandig en gestructureerd kan werken, maar ook collega’s kan ondersteunen en met hen kan samenwerken. Daarnaast ben je flexibel, stressbestendig, tactvol, oplettend, geduldig en heb je een goed inlevingsvermogen.

Ons aanbod

Werken in de welzijnssector geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een goede werksfeer, ruimte om jezelf te ontwikkelen en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Het salaris wordt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, conform de cao Sociaal Werk, ingedeeld in schaal 8, minimaal € 2.712, – tot maximaal € 3.864, – bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur. Je krijgt ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao Sociaal Werk.

Waar staat De Sociale Basis voor?
Ons ideaal is een inclusieve samenleving. Een samenleving waarin iedereen ertoe doet en die mensen insluit in plaats van uitsluit. Een samenleving waarin (kwetsbare) mensen op hun menszijn worden gewaardeerd. En een samenleving waarin zij met hun talenten in alle onderdelen meedoen. Door het werken in wijken, buurten en in de regio kunnen we onze dienstverlening beter afstemmen op de specifieke lokale vraagstukken. Onze ± 550 medewerkers en vrijwilligers zijn flexibel, onderscheidend, een tikkeltje eigenwijs en trots op hun baan.

Vragen?

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met de teamleider Bureau Sociaal Raadslieden, Audrey Schlechter, via telefoonnummer 088-1237011/ 06-54375709.

Solliciteren?

Spreekt deze functie jou aan en herken jij jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw sollicitatiebrief met CV voor 1 augustus 2021 naar vacatures@meevivenz.nl t.a.v. mevrouw A. Schlechter, onder vermelding van vacature Sociaal Raadsman/-vrouw.

 

De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de eerste week van augustus.