Vacature consulent wijkteam Barendrecht

MEE-Vivenz bestaat uit de werkmaatschappijen MEE, Vivenz, de Sociale Basis en het Expertisecentrum Sociaal Werk. MEE-Vivenz faciliteert haar medewerkers optimaal, waardoor zij hun vak met passie, kennis en expertise kunnen uitoefenen. Door het leveren van kwalitatieve en efficiënte dienstverlening aan inwoners, gemeenten en andere partijen, draagt zij bij aan een samenleving waarin (kwetsbare) mensen op hun menszijn worden gewaardeerd. Wij zijn per direct op zoek naar een:

Sociaal Werker in Barendrecht (M/V)
(24 uur per week)

De functie
Je biedt ondersteuning aan (kwetsbare) burgers die vragen en problemen hebben. De contacten ontstaan vanuit een proactieve (outreachende) benadering van de professionals (indien noodzakelijk middels huisbezoek). Samen met andere professionals en vrijwilligers, bied jij informatie, advies en ondersteuning in de wijk. Ook zet je groepen, trainingen of workshops op voor de doelgroepen.
Het Wijkteam bestaat uit professionals met een zogenaamd T-profiel, kijkt breed(generalistisch) en integraal naar de vraag van de bewoner, gaat uit van de eigen kracht van de bewoner en de mogelijkheden van zijn omgeving.
In Barendrecht is het algemeen maatschappelijk werk ondergebracht in het Wijkteam. Alle inwoners van 0-100 jaar kunnen bij het Wijkteam terecht met vragen of problemen op het gebied van o.a. relaties, verlies/rouw, opvoeding/ouderschap/ gezin, echtscheiding, huiselijk geweld, ziekte/stress, werk en financiën. Het Wijkteam Barendrecht is een samenwerking tussen o.a. de gemeente, Enver, MEE Rijnmond, BAVO, Lucertis en MEE-Vivenz.

Wij zoeken
Een enthousiaste, ondernemende en betrouwbare collega. Je bent minimaal in het bezit van een relevant hbo-diploma (bv. maatschappelijk werk en dienstverlening of Social Work). Wij zoeken een generalist die “out of the box” kan denken, samenhang ziet, zelfstandig is, initiatief toont, lef heeft, nieuwsgierig is, een goede luisteraar is, inlevingsvermogen heeft, betrokken is, achterover kan zitten, maar handelt als dat noodzakelijk is, open staat, reflectief is, leert, vraagt en hulp/expertise accepteert, zijn eigen specialisme kan delen, enthousiasme toont, mensen mee krijgt en soms afwijkt en moeilijk in een ‘standaard profiel’ is te passen. Hij/zij biedt informatie, advies en ondersteuning.

Ons aanbod
Werken in de welzijnssector geeft veel voldoening en waardering. Wij bieden een goede werksfeer, volop ruimte voor de eigen ontwikkeling en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk schaal 8.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact op met Ali van Dijken (manager) via telefoonnummer
06-4600 6314 of kom langs voor een kopje thee/koffie.

Solliciteren
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan je brief met CV vóór 21 maart per mail naar solliciteren@meevivenz.nl.