Vacature Sociaal Werker in Gouda

 

Geloof jij dat je iemand verder helpt als je naast hem/haar staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk mens en uitgaat van de eigen kracht? Dan horen we graag van je!

 

Sociaal werker
32-36 uur

 

Per direct zoeken wij voor het sociaal team Gouda een ervaren en enthousiaste sociaal werker met kennis van de MEE doelgroep; (licht) verstandelijke beperking, lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en chronisch ziek.

 

Jouw functie

Als Sociaal Werker ben je in dienst van MEE Plus, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Als Sociaal Werker ondersteun jij vanuit het Sociaal Team Gouda, onderdeel van de Coöperatie, inwoners van de gemeente Gouda. Je ondersteunt inwoners van de doelgroep 18-/ 18 + en volwassenen met hulpvragen en/ of multi- problematiek op diverse (levens)gebieden, zoals financiën, relatie, opvoeding, werk- en dagbesteding, zorg en welzijn. Daarnaast leg je contact met inwoners bij meldingen van huiselijk geweld.  Je brengt domein- overstijgend de problematiek, de talenten en de kansen van de inwoner in kaart. Zo nodig leid je toe naar voorliggende voorzieningen en/of geïndiceerde zorg. Daarbij houd je de eigen kracht en de zelfregie van de inwoner in het oog en draag je bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid en de participatie van inwoners.

“Een goede hulpverlener is voor mij iemand die verder kijkt dan mijn problemen, maar mij ziet als een mens, die even wat steun nodig heeft. Iemand die mijn eigen vragen en behoeften verheldert, als ik zelf niet meer weet waar ik moet beginnen.  Af en toe heb ik even wat advies nodig, wat niet hetzelfde is als bemoeienis.  Een goed gesprek met een hulpverlener is een gesprek waarin het niet alleen gaat over wat er mis gegaan is, maar ook  over wat er goed gaat en wat/ wie mij posititviteit en kracht geeft.” Ricky, 24 jaar 

Jij:

  • hebt een afgeronde sociale opleiding op hbo- niveau (bijvoorbeeld hbo Sociaal Werk);
  • hebt minimaal twee jaar ervaring in het werken in de zorg- en welzijnssector;
  • Kunt samenwerken binnen het team, maar kunt ook goed zelfstandig werken;
  • Bent verbindend, zelfstandig, flexibel en oplossingsgericht;
  • Werken vanuit de eigen kracht van de cliënt, zijn zelfregie versterken en het sociale netwerk inzetten.
  • Je benut de professionele ruimte en je bent (maatschappelijk) ondernemend.
  • Je borgt de eigen professionele ontwikkeling (en die van het team) zodanig, dat de kennis actueel is en bijdraagt aan verbeteringen in hulpverlening, methodieken, processen en (externe) samenwerkingen.

Wat heeft MEE Plus jou te bieden?

Een dynamische en gevarieerde baan in een professionele en sociale omgeving met gemotiveerde collega’s. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, schaal 8, minimaal €2.763,- tot maximaal  €3864,- bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur.

Sociaal Team Gouda

De gemeente Gouda heeft een sociaal team welke werkt op drie locaties: Noord, Oost en West.

Het Sociaal Team Gouda ondersteunt inwoners wanneer er behoefte is aan ondersteuning. Inwoners kunnen hier terecht met alle vragen waar iemand in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over werk, inkomsten, wonen, zorg, gezondheid, rouw, verlies, mantelzorg, dagbesteding, gezin of relatie. Een medewerker van het sociaal team Gouda stelt samen met inwoners een actieplan of ondersteuningsplan op. Daarin staat welke ondersteuning er gewenst en mogelijk is. In het sociaal team Gouda werken mensen met kennis over o.a. maatschappelijke dienstverlening, Wmo voorzieningen, Jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg en werk- en inkomen. Omdat je onder de vlag van MEE bij het sociaal team Goud werkt ben je aandacht functionaris LVB binnen het team.   

Over de werkgever
Je werkt als sociaal werker vanuit MEE plus, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Het ideaal van de organisatie is een inclusieve samenleving.
Een samenleving waarin (kwetsbare) mensen op hun menszijn worden gewaardeerd.
MEEVivenz biedt één centraal aanspreekpunt voor de sociale (wijk)teams, welzijnsdiensten en informele zorg in de regio en stemt haar dienstverlening af op specifieke sociale vraagstukken. 

Solliciteren

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Charlotte van Rooijen, teamleider MEE Plus via E charlotte.vanrooijen@meeplus.nl of T 06-51812905 of met teamleider sociaal Team Gouda Annalise Zweegman E a.zweegman@sociaalteamgouda.nl T 088-9004321.

Wil je solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk voor 19 september naar vacatures@meevivenz.nl. De gesprekken vinden plaats op 22 en 23 september met Annalise Zweegman en een collega van het sociaal team Gouda.

Kijk voor meer achtergrondinformatie op https://www.sociaalteamgouda.nl/

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.