Vacature Telefonisch Consulent

Bij MEE PLUS werken we met elkaar aan een samenleving waarin iedereen ertoe doet en die mensen insluit in plaats van uitsluit. We hebben jarenlange kennis van en ervaring met mensen met een licht verstandelijke beperking, verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problemen en chronisch zieken in regio, wijken en buurten. We kijken breed naar alle leefgebieden, en bieden cliëntondersteuning, maatschappelijke en preventieve ondersteuning, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. 

 

Telefonisch Consulent
28 uur in de week

 

Per direct zoeken wij voor de regio Midden-Holland, gemeente Waddinxveen, een ervaren en enthousiaste telefonisch consulent die samen met het team Wadwijzer en partners werkt aan de individuele en collectieve zelfredzaamheid van bewoners in dit werkgebied.

Wadwijzer helpt inwoners van Waddinxveen bij het vinden van antwoorden op vragen op het gebied van zorg, welzijn & wonen. De telefonisch consulent heeft een ondersteunde taak in de gemeentelijke opgave vroegsignalering schulden. Wadwijzer bied aan alle inwoners van Waddinxveeninformatie, advies & ondersteuning. Daarbij gaan we altijd uit van ieders mogelijkheden en eigen kracht.

Wij zoeken:

Een consulent die het een uitdaging vindt om telefonisch inwoners te woord te staan, vragen en behoeften verheldert en adviseert. In je dienstverlening met je vriendelijk, handel je accuraat en ben je stressbestendig Daarnaast ben je leergierig, flexibel enthousiast en toon je initiatief.

Wat je gaat doen:

Je bent het eerste aanspreekpunt voor inwoners van de gemeente Waddinxveen die contact opnemen met Wadwijzer. Je bent niet bang op door te vragen, snel te schakelen en je beschikt over een analytisch vermogen.

Binnen de functie bekleed je de voordeur van het team Wadwijzer. Je draagt actief bij aan de verdere ontwikkeling van het team en je bent een echte teamspeler.

Jij weet precies wat er speelt binnen de gemeente Waddinxveen. Je weet welke organisaties actief zijn en welk aanbod er ligt in het voorliggend veld. Wat je zelf kunt beantwoorden, doe je zelf. Anders weet je bij wie je moet zijn om de hulpvraag te beantwoorden. Binnen de samenwerking Wadwijzer zijn meerdere partijen betrokken. Je weet precies wat je kunt verwachten van de partijen en zet deze kennis in t.b.v. van de hulpvraag.

Jij kunt:

 • Zelfstandig werken maar ook verbinding houden met het team.
 • Communiceren op verschillende niveaus (bijv. met de cliënt, opdrachtgever en beleid).
 • Vragen en wensen verhelderen en snel schakelen.
 • Werken vanuit de eigen kracht van de cliënt, zijn zelfregie versterken en het sociale netwerk inzetten.
 • De visie van MEE Plus vertalen naar de functie van telefonisch consulent.

Jouw profiel:

 • Een afgeronde HBO-opleiding (bijvoorbeeld MWD, pedagogiek, Social Work of SPH).
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent bekend met de sociale kaart van de gemeente Waddinxveen.
 • Bij voorkeur ben je ervaren in telefonische dienstverlening.
 • Je hebt kennis van de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet en Participatiewet en vroegsignalering schulden.

Zijn de volgende sleutelwoorden op jou van toepassing: communicatief, netwerken en verbinden? Dan nodigen wij je uit om bij ons te solliciteren.

Ons aanbod:

 • Een dynamische, gevarieerde baan in een leuke werkomgeving.
 • Een werkplek binnen de organisatie MEE Plus; wij werken met “Profile Dynamics”, via een test ontdek je jouw innerlijke drijfveren en die van het team. Zo kom je zelf en samen verder.
 • Een contract voor bepaalde tijd, aangegaan voor een jaar.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO  Sociaal werk, functiegroep 8.
 • Een Individueel Keuzebudget en een Loopbaanbudget conform de cao Sociaal Werk.

Solliciteren:

Voor meer informatie over onze organisatie kun je terecht op onze website  www.meeplus.nl   Voor overige vragen kun je contact opnemen met Charlotte van Rooijen, Teamleider Midden Holland (0651812905). Reageren kan tot en met 5 september. Je schriftelijke sollicitatie kun je sturen naar: vacatures@meevivenz.nl

Geschikte interne kandidaten hebben voorrang. 

Ook kandidaten uit het doelgroepenregister van de Participatiewet kunnen solliciteren.