Vacature thuisbegeleider Vijfheerenlanden

Geloof jij dat je iemand verder helpt als je naast hem/haar staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk mens en uitgaat van de eigen kracht? Houd je van mensen en heb je affiniteit met welzijnswerk?
Dan horen we graag van je! We zijn op zoek naar een

Thuisbegeleider

24 uur

 

Jouw functie

Als thuisbegeleider ben je in dienst van de Sociale Basis, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Als thuisbegeleider ondersteun jij vanuit het Sociaal Team Leerdam inwoners van Leerdam.
Je ondersteunt mensen van 18 jaar en ouder praktisch in o.a. het op orde krijgen van het huishouden, de administratie en het onderhouden van (sociale) contacten. Je helpt inwoners met plannen en organiseren, het vergroten van de zelfstandigheid en voeren van regie in hun leven. De doelstelling van jouw ondersteuning is iemand op weg te helpen zijn/ haar eigen leven op de rit te krijgen en/ of te houden, zonder hierbij structureel afhankelijk te zijn van hulpverlening.

 

“Een thuisbegeleider is voor mij iemand die mij niet vertelt hoe ik alles moet doen, maar iemand die luistert naar wat ik voel, denk en wens.  Een persoon die mij rugdekking geeft, steunt in de dingen die ik moeilijk vind, maar ook iemand die eerlijk is en soms zegt waar het op staat. Het is fijn als iemand mij adviezen geeft, maar soms ook gewoon even luistert.  Ik wil niet alleen maar een client zijn, een casus of een nummer. Ik wil dat de thuisbegeleider mij ziet als een mens, die op dit moment toevallig even een steuntje in de rug nodig heeft” –Carla, 33 jaar-

 

Jij:

  • Hebt een afgeronde sociale opleiding op mbo- niveau (bijvoorbeeld mbo Sociaal Werk);
  • Hebt minimaal twee jaar ervaring in het werken in de zorg- en welzijnssector;
  • Hebt kennis en affiniteit met financiële hulpvragen;
  • Kunt samenwerken binnen het team, maar kunt ook goed zelfstandig werken;
  • Bent verbindend, zelfstandig, flexibel en oplossingsgericht;
  • Beschikt over een gezonde dosis humor en empathie.

 

Wat heeft de Sociale Basis jou te bieden?

Een dynamische en gevarieerde baan in een professionele en sociale omgeving met gemotiveerde collega’s. Je krijgt een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, schaal 6, minimaal €2.291-, tot maximaal  €3279,- bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur

Sociaal Wijkteam Vijfheerenlanden

De gemeente Vijfheerenlanden heeft een sociaal team op drie locaties: Vianen, Leerdam en Meerkerk. Jij werkt als thuisbegeleider van in het Sociaal Team Leerdam.
Het Sociaal Team Vijfheerenlanden ondersteunt inwoners die dat niet zelf of met hulp van anderen kunnen regelen. Een medewerker van het Sociaal Team stelt samen met inwoners een actieplan of ondersteuningsplan op. Daarin staat welke ondersteuning er gewenst en mogelijk is. In het Sociaal Team werken mensen met kennis over o.a. maatschappelijke dienstverlening, Wmo voorzieningen, Jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg en werk- en inkomen.

 

Over de werkgever
Je werkt als thuisbegeleider vanuit de Sociale Basis, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Het ideaal van de organisatie is een inclusieve samenleving.
Een samenleving waarin (kwetsbare) mensen op hun menszijn worden gewaardeerd.
MEEVivenz biedt één centraal aanspreekpunt voor de sociale (wijk)teams, welzijnsdiensten en informele zorg in de regio en stemt haar dienstverlening af op specifieke sociale vraagstukken.

 

Solliciteren
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Louise de Hek, teamcoach MEEVivenz via E louise.dehek@meevivenz.nl of  T 06-31945622
Wil je solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk voor 30 juni 2020 naar vacatures@meevivenz.nl.
Kijk voor meer achtergrondinformatie op https://www.vijfheerenlanden.nl/Zorg/

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.