Vacature thuisbegeleider Vijfheerenlanden

Geloof jij dat je iemand verder helpt als je naast hem/haar staat en gezamenlijk optrekt in het zoeken naar oplossingen? Ben jij iemand die gebruik maakt van de unieke talenten van elk mens en uitgaat van de eigen kracht? Houd je van mensen en heb je affiniteit met welzijnswerk?
Dan horen we graag van je! We zijn op zoek naar een

Thuisbegeleider/sociaal werker B
18 uur

Jouw functie
Als thuisbegeleider ondersteun jij vanuit het Sociaal Team Meerkerk inwoners van Meerkerk.
Je ondersteunt mensen van 18 jaar en ouder praktisch in o.a. het op orde krijgen van het huishouden, de administratie en het onderhouden van (sociale) contacten. Je helpt inwoners met plannen en organiseren, het vergroten van de zelfstandigheid en voeren van regie in hun leven. De doelstelling van jouw ondersteuning is iemand op weg te helpen zijn/ haar eigen leven op de rit te krijgen en/ of te houden, zonder hierbij structureel afhankelijk te zijn van hulpverlening.

“Een thuisbegeleider is voor mij iemand die mij niet vertelt hoe ik alles moet doen, maar iemand die luistert naar wat ik voel, denk en wens. Een persoon die mij rugdekking geeft, steunt in de dingen die ik moeilijk vind, maar ook iemand die eerlijk is en soms zegt waar het op staat. Het is fijn als iemand mij adviezen geeft, maar soms ook gewoon even luistert. Ik wil niet alleen maar een cliënt zijn, een casus of een nummer. Ik wil dat de thuisbegeleider mij ziet als een mens, die op dit moment toevallig even een steuntje in de rug nodig heeft” -Carla, 33 jaar-

Jij:
• hebt een afgeronde sociale opleiding op MBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld mbo Sociaal Werk);
• hebt minimaal twee jaar ervaring in het werken in de zorg- en welzijnssector;
• hebt kennis en affiniteit met financiële hulpvragen;
• kunt samenwerken binnen het team, maar kunt ook goed zelfstandig werken;
• bent, verbindend, zelfstandig, flexibel en oplossingsgericht;
• beschikt over een gezonde dosis humor en empathie.
• hebt kennis van het sociaal domein en de sociale infrastructuur, waaronder van (collectieve) voorzieningen en gespecialiseerde ondersteuning.
• kunt samenwerken binnen het team, maar kunt ook goed zelfstandig werken;
• bent verbindend, flexibel en oplossingsgericht;
• beschikt over een gezonde dosis humor en empathie;
• beweegt makkelijk in uiteenlopende systemen, beheerst de digitale basisvaardigheden (outlook, smartphone en registratiesystemen).
• hebt kennis van standaard interventiemethodieken.
• doorziet verhoudingen en anticipeert op veranderingen.
• benut de professionele ruimte en je bent (maatschappelijk) ondernemend.

Ons aanbod
Een dynamische en gevarieerde baan in een professionele en sociale omgeving met gemotiveerde collega’s. Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op onbetaalde tijd bij MEEVivenz. Het salaris wordt, afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring, gebaseerd op de cao Sociaal Werk, schaal 6, minimaal € 2.291 , tot maximaal € 3279,- bruto per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur
Als medewerker van MEEVivenz krijg je de kans om jezelf te blijven ontwikkelen bij het Expertisecentrum Sociaal Werk, dé plek waar het vak verder wordt ontwikkeld, kennis up-to-date wordt gehouden en dienstverlening wordt uitgebreid.

Sociaal Wijkteam Vijfheerenlanden
De gemeente Vijfheerenlanden heeft een sociaal team op drie locaties: Vianen, Leerdam en Meerkerk. Jij werkt als thuisbegeleider van MEEVivenz in het Sociaal Team Meerkerk.
Het Sociaal Team Vijfheerenlanden ondersteunt inwoners die dat niet zelf of met hulp van anderen kunnen regelen. Een medewerker van het Sociaal Team stelt samen met inwoners een actieplan of ondersteuningsplan op. Daarin staat welke ondersteuning er gewenst en mogelijk is. In het Sociaal Team werken mensen met kennis over o.a. maatschappelijke dienstverlening, Wmo voorzieningen, Jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg en werk- en inkomen.

MEEVivenz
Je werkt als thuisbegeleider vanuit de overkoepelende organisatie MEEVivenz
MEEVivenz zich in voor sociale thema’s zoals armoede, samenleven, opvoeding, werk en dagbesteding, ontwikkeling, (mantel)zorg en eenzaamheid.
MEEVivenz biedt één centraal aanspreekpunt voor de sociale (wijk)teams, welzijnsdiensten en informele zorg in de regio en stemt haar dienstverlening af op specifieke sociale vraagstukken.

Solliciteren
Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Louise de Hek, teamcoach MEEVivenz via E louise.dehek@meevivenz.nl of T 06-31945622
Wil je solliciteren, stuur dan je motivatiebrief en cv uiterlijk voor 21 oktober naar vacatures@meevivenz.nl
Kijk voor meer achtergrondinformatie op https://www.vijfheerenlanden.nl/Zorg/
Maandagmiddag 26 oktober vindt de eerste gespreksronde plaats. Je wordt hiervoor uiterlijk 22 oktober telefonisch voor benaderd.
Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang

Acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.