Hoe bespaar ik als werkgever door functiecreatie?

Hoe bespaar ik als werkgever kosten door functiecreatie?

 

In een tijd waarin er krapte is op de arbeidsmarkt, de vergrijzing toeneemt en de marges soms klein zijn, is “functiecreatie”  het middel bij uitstek om uw bedrijf draaiende te houden en toekomstbestendig te maken.

Wat is functiecreatie?
Functiecreatie is het komen tot een nieuwe indeling van functies waarbij elementaire taken weg worden gehaald uit complexe functies. Hierdoor ontstaat er een nieuwe functie die ingevuld kan worden door minder geschoold personeel.

Elke werknemer in Nederland verricht ongeveer 20% van zijn of haar werk, welke niet bij zijn of haar functie hoort. Vaak zijn dit elementaire taken. Dit is werk waar geen diploma voor nodig is en een ieder ander kan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het inscannen van documenten, kopieerwerk, schoonmaakwerk of het ophalen van klanten uit de wachtkamer. Door deze taken uit de bestaande functies te halen ontlast u de werknemer. De werknemer kan zich nog meer bezig houden met het werk waar hij of zij voor geschoold is. De werknemer kan dus meer klanten bedienen en meer omzet maken.
Bovendien hoeft er bij hoge werkdruk geen nieuw personeel te worden aangenomen met hetzelfde salaris, maar kan er een lager geschoolde werknemer aan de slag in de nieuw gecreëerde functie. Dit bespaart kosten.

Maatschappelijk ondernemen (MVO)
In Nederland is functiecreatie steeds meer in opkomst en is het een effectieve manier gebleken in het toekomstbestendig maken van het bedrijf. Bijkomend voordeel is dat bedrijven die maatschappelijk willen ondernemen door functiecreatie ook geschikte vacatures creëren voor kandidaten uit het “doelgroepregister”. Hierdoor voldoet u als werkgever ook nog eens aan de Wet Banenafspraak.

Stichting MEE Plus heeft opgeleide” functiecreators” in dienst. Wij komen graag met u in gesprek over deze onafhankelijke dienstverlening. Maak vrijblijvend een afspraak. Dit kan door te bellen naar ons Servicebureau: 0181-333507. MEE Plus werkt in regio Rijnmond (Zuid- Holland Zuid) en regio Brabant- Noord. Lees meer over onze dienstverlening op http://www.meeplus.nl

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?