Buddyzorg geportretteerd op tv

Bekijk de NPO 2 Kruispunt-aflevering over Buddyzorg MEE Drechtsteden. Verspreid over een aantal weken is er gefilmd op het spreekuur en zijn een aantal cliënten geportretteerd samen met hun buddy’s en de coördinator.

Bekijk hier de uitzending.

Ooit had Willem een baan als stuurman op de grote vaart en zijn vrouw Irma werkte als administratieve kracht. Als zij zich melden op het spreekuur is van dat leven niets meer over. Zij leven in een garagebox. Zo kan het niet langer, vinden ze ook zelf, maar ze weten niet hoe ze hun situatie kunnen veranderen.

Jan woont op een klein bootje verstoken van voorzieningen. Hij vindt het prima zo, maar loopt vast op de zaken die hij moet regelen bij instanties en het papierwerk dat hierbij komt kijken.

Een jaar geleden was Abdel nog dakloos en zonder werk. Nu heeft hij een dak boven zijn hoofd en werkt als vrijwilliger in een brasserie bij een zorgcentrum.

Mensen met uiteenlopende problemen komen bij Buddyzorg terecht. Samen met de coördinator wordt besproken wat de vragen zijn en wordt er een trajectplan gemaakt. Het doel is om tot een menswaardig en leefbaar leven te komen. De buddy staat de persoon bij met het doorlopen van de stappen uit het trajectplan. Mensen die dak- of thuisloos zijn, sociale of psychiatrische problemen hebben, verslaafd zijn of in detentie zitten, dan wel vrij komen, kunnen bij Buddyzorg terecht. Buddyzorg werkt voor deze mensen nauw samen in een netwerk met de andere organisaties in de Drechtsteden om de krachten te bundelen en elkaar te versterken.

'Veel mensen zijn machteloos en weten niet om te gaan met bepaalde situaties'
    Downloads
  • > Kruispunt-aflevering 'Aan lager wal' over Buddyzorg
  • > Lees meer over onze dienst Buddyzorg

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?