Kom ook naar de Landelijke Kiezersdag op 11 februari in Den Haag!

Woensdag 15 maart 2017 is het zover. Dan zijn er weer verkiezingen. Jij stemt toch ook? Wil je weten hoe je dat doet?

Wij nodigen je uit om op zaterdag 11 februari 2017 naar Den Haag te komen voor de Landelijke Kiezersdag. Het belooft weer een superleuke dag te worden!

Wat kun je leren en doen tijdens de Landelijke Kiezersdag?

’s Morgens leer je op een leuke manier:

  • Wat de Tweede Kamer is
  • Over politieke partijen
  • Hoe je kunt stemmen

Je krijgt ook een rondleiding op het Binnenhof.

’s Middags is er een politiek debat. Een debat is een gesprek met politici van verschillende politieke partijen. Om de beurt vertellen ze wat zij belangrijk vinden voor Nederland en wat hun plannen zijn. Dit debat is in het gebouw van de Tweede Kamer.
Daarna mag je echt gaan stemmen. Na het politiek debat ga je naar een stemhokje. Dan mag jij stemmen op de politieke partij die jou het meest aanspreekt.

Prijsuitreiking

De politicus die het meest begrijpelijk is geweest tijdens het debat krijgt een prijs. Daarna sluiten we af met een drankje.

Begeleiding

De Landelijke Kiezersdag is bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking en voor moeilijk lerenden. Om te kunnen deelnemen moet je zelfstandig naar Den Haag kunnen komen. Reis je met een eigen begeleider mee, houd er dan rekening mee dat deze niet mee kan doen aan de Landelijke Kiezersdag.

Wil je ook komen? Schrijf je snel in!

We hebben maar 150 plekken en vol is vol! Inschrijven kan via de website www.stemjijook.nu

Let op:
Wil je met een groep komen? En bestaat de groep uit meer dan 10 mensen? Laat het dan eerst aan ons weten: bel of mail Inge Kruiver via 06 – 27 31 17 88 of info@mijnorganisator.nl

Jij stemt toch ook?

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?