MEE-blog: Meedraaien met Kitchen Impossible

MEE-consulent Miriam liep een dagje mee met de opnames van Kitchen Impossible. Lees hier haar ervaringen.

In samenwerking met NET5 en Philadelphia is MEE NL bezig met het maken van een nieuw tv programma: Kitchen Impossible.
Het idee achter het programma is te laten zien dat mensen met een beperking prima kunnen functioneren in een gewone baan.

Onder leiding van chef-kok Robert Kranenborg worden acht jongeren met een beperking klaargestoomd om te gaan werken in de horeca. Doof, Gilles de la Tourette, syndroom van Down en verstandelijke beperking, zijn een paar van de beperkingen die de deelnemers hebben. Het is de bedoeling dat alle deelnemers aan het einde van het programma een baan hebben. Naast kooklessen krijgen zij ook sollicitatietrainingen. Arie Boomsma is de presentator van het programma.

Kijkje achter de schermen

Ik heb, samen met zes collega’s van andere MEE organisaties en twee deelnemers die niet door de voorrondes zijn gekomen, een kijkje achter de schermen mogen nemen bij de opnames. Het was leuk om kennis te maken met de deelnemers. Ik vond het opvallend hoe veel plezier iedereen had en hoe hecht iedereen was met elkaar, ondanks de grote verschillen in beperking. Iedereen hielp elkaar bij de dingen waar ze moeite mee hadden. Eén meisje vertelde dat zij vrienden voor het leven waren geworden bij de opnames van het programma.

Tijdens de opnames gebeurde er van alles. Een jongen liep weg omdat het hem allemaal even teveel werd, een meisje met Gilles de la Tourette gooide met spatels door de keuken en er was een jongen die zo veel humor had dat de cameramensen moeite hadden met filmen omdat zij zo moesten lachen. Ondanks dat er veel gebeurde in de keuken, kon Robert iedereen toch bij de les houden. Arie had de taak om te coachen wanneer iemand het even niet meer zag zitten (dat doet hij trouwens goed). Ik ben fan van het programma!

Kitchen Impossible is te zien op woensdagavond om 21.30 uur, op Net5.

'Ik vond het opvallend hoe veel plezier iedereen had en hoe hecht iedereen was met elkaar, ondanks de grote verschillen in beperking'

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?