Chadrick, 8 jaar, autisme: ‘Ik voel me weer fijn op school en thuis.’

Chadrick is 8 jaar en heeft autisme. Zijn ouders liepen vast in de opvoeding en ook op school ging het niet goed. Met hulp van MEE krijgen ze alles weer op de rit.

Chadricks vorm van autisme zorgde voor ernstige gedragsproblemen. Zijn ouders liepen vast in de opvoeding. Ook op school ging het niet goed.De GGD zette het gezin op het spoor van cliëntondersteuning. Toen bleek dat er ook nog andere problemen thuis waren, zoals schulden.

Nadat bij Chadrick autisme was vastgesteld, bekeek consulent Jan-Peter van MEE samen met Chadrick en zijn ouders de verschillende mogelijkheden om de wereld voor Chadrick overzichtelijker te maken. Zo kregen de ouders handvatten om beter met Chadrick om te gaan. Ook gaf Jan-Peter informatie en uitleg op school over autisme en gedragsproblemen, wat zorgde voor meer begrip.

Moeder van Chadrick: ‘We kunnen nu veel beter met Chadrick omgaan. Jan-Peter voelde onze stress en overbelasting aan. Hij regelde iemand die ons kon helpen om onze financiën en administratie weer op orde te krijgen. Ook dat gaat nu veel beter.’

Door rust en ruimte te scheppen ontstaat er ruimte voor het gezin om weer vanuit hun eigen kracht zaken op te pakken. De kracht van het gezin is dat de ouders nu goed kunnen aangeven wat er aan de hand is. Consulent Jan-Peter: ‘Het gezin pakt steeds meer zelf op. Ze proberen eerst zelf te bellen met instanties. Als ze er niet uitkomen, staan wij ze bij.

Vader: ‘Jan-Peter is heel belangrijk voor ons geweest. In onze thuissituatie maar ook in de gesprekken met de school. We hebben nu veel meer rust. Jan-Peter heeft de diagnose in gang gezet. We weten nu wat er met Chadrick aan de hand is. Dankzij de ondersteuning van Jan-Peter hebben we geleerd hoe we met Chadrick om kunnen gaan en weten we wat hij nodig heeft. Nu kunnen we verder.’

‘We hebben veel meer rust en kunnen weer verder.’

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?