Smart met geld vergroot financiële weerbaarheid jongeren

In het kader van de Week van het geld brengen we graag de training Smart met geld onder uw aandacht!

Jongeren met een licht verstandelijke beperking leven vaak bij de dag, kunnen moeilijk nee zeggen en vinden het lastig verleidingen te weerstaan. Dat kan grote gevolgen hebben: overlast, misbruik of criminaliteit. In de training Smart met Geld leren jongeren van de praktijkschool over grip op hun uitgaven, inkomsten en uitgaven, verleidingen in de maatschappij, erbij willen horen, foute vrienden en fout gedrag. Naast deze acht lessen zijn er een e-learning en een ouderbijeenkomst.

Training voor jongeren met een licht verstandelijke beperking

De training is bedoeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Smart met geld is ontwikkeld door MEE, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation.

Praktijkschool

Wilt u Smart met geld ook op uw praktijkschool aanbieden? Dat kan! De kosten zijn nu laag in verband met de financiële bijdrage van de Rabobank Foundation. 43 leerlingen van praktijkschool de Zwaaikom in Oosterhout gingen uw school al voor.
Ook als professional, gemeente of lokale Rabobank kunt u meedoen, in een lokaal platform.

Doet u ook mee?

Lokaal platform van gemeenten, professionals en Rabobanken

Onderdeel van Smart met geld is het samenstellen van een lokaal platform. Hierin zitten bijvoorbeeld gemeenten, Rabobanken en professionals die met de jongeren werken. In het platform stimuleren we elkaar om vaker met jongeren in gesprek te gaan over geldzaken. Mogelijk kunnen we bij een positieve reactie van de plaatselijke school de inhoudelijke samenwerking zoeken.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd? Neem contact op met Josanne van Bekkum, T 06  52 37 60 15 of e-mail josanne.vanbekkum@meeplus.nl

    Downloads
  • > Folder Smart met geld
  • > Factsheet Smart met geld

Wilt u direct weten wat het aanbod in uw gemeente is?